Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Piesaistīs bruņotos spēkus Jaunciema kapu apsekošanai

© f64

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja šodien vienojās piesaistīt Nacionālos bruņotos spēkus (NBS), lai pēc traģiskā negadījuma Jaunciema kapos pārmeklētu vietu, kur notika sprādziens, kā arī tai apkārtesošo teritoriju.

NBS speciālistus uzdots piesaistīt Rīgas domes Mājokļu un vides departamentam.

Sēdē departamenta Kapsētu pārvaldes direktora pienākumu izpildītājs Igors Svincickis skaidroja, ka pašlaik vēl nav zināmi oficiāli sprādziena iemesli, bet viens no neoficiālajiem - ka varētu būt uzsprādzis Pirmā vai Otrā pasaules kara lādiņš. Svincickis skaidroja, ka šī versija viņam nešķiet ticama, jo sprādziens noticis teritorijā, kur apbedījumi veikti, sākot ar 2012.-2013.gadu.

Teritoriju svarīgi pārbaudīt arī tādēļ, ka kapos ik dienas notiek jauni apbedījumi. Vakar vien netālu no sprādziena teritorijas aizvadītas septiņas bēres, informēja Svincickis, skaidrojot, ka notikušais tam sarežģījumus neradīja.

Kā ziņots, Rīgā, Jaunciema kapos, 25.martā, eksplodējot sprādzienbīstamam priekšmetam, bojā gājis 60 gadus vecs vīrieti.

NBS aģentūru LETA iepriekš informēja, ka sprādziens noticis, kopjot kapu. Nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas vienība notikuma vietā atrada nenosakāmas izcelsmes metāla šķembas un citus sprādzienbīstamu priekšmetu fragmentus.

To, vai sprādzienbīstamais priekšmets bija Otrā pasaules kara mantojums, policija skaidros ekspertīzē, aģentūrai LETA teica Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Pēc negadījuma Rīgas pašvaldības Kapsētu pārvalde spriedīs par drošības pasākumiem līdzīgu negadījumu novēršanai tās pārraudzībā esošajās kapsētās.