Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā Pirmās Lieldienas svinēs ar šūpošanos un dažādiem koncertiem

© Publicitātes foto

Rīdzinieki un pilsētas viesi šodien Pirmās Lieldienas varēs svinēt ar kārtīgu šūpošanos, dažādiem koncertiem un radošajām darbnīcām, aģentūra LETA uzzināja Rīgas pašvaldībā.

Laukumā pie Brīvības pieminekļa šodien no plkst.10 līdz 19 būs iespējams kārtīgi izšūpoties, bet Mazā Kalna ielas skvērā, Siena tirgū, no plkst.11 līdz 14 notiks pasākums ģimenēm ar bērniem "Ciemos pie Lieldienu zaķa", kura laikā notiks koncerts un rotaļas kopā ar folkloras kopu "Rija", lielā olu ripināšana, Lieldienu zaķa radošā darbnīca, apkaimes spēle "Iepazīsti Maskavas forštati", kā arī ekskursija "Lieldienas Maskavas forštatē".

Kultūras un atpūtas centrā "Imanta" plkst.14 uzstāsies folkloras kopa "Silavoti", deju kolektīvs "Imanta", mazie vokālisti, Latvijas Leļļu teātra aktieri Laila Kirmuška un Pēteris Šogolovs. Arī "Imantā" notiks radošās darbnīcas, olu ripināšana un citas aktivitātes.

Kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā šodien no plkst.14 līdz 16 uzstāsies folkloristi Valda Vītola, Zoja Heimrāte, Julgī Stalte un Andris Davidons, kā arī "Ziemeļblāzmas" bērnu un jauniešu deju kolektīvi "Bitīte", vidējās paaudzes deju kolektīvs "Auda" un senioru deju kolektīvs "Ziemeļblāzma", kā arī Tautas tēlotājmākslas studija "Ziemeļblāzma". Kultūras pils parkā tautas tradīcijās notiks danči un rotaļas, olu krāsošanas darbnīca un citas Lieldienu izdarības.

Savukārt VEF Kultūras pils Lielajā zālē plkst.14 notiks koncerts "Priecīgi kopā būt!", kurā piedalīsies bērnu tautas deju ansambļi "Dzintariņš", "Dzirkstelīte", "Uguntiņa" un "Pinymelis'' no Lietuvas. Ieejas kartes iepriekš saņemamas Tautas deju un mūzikas klubā "Liesma", Brīvības ielā 70, bet papildu informācija pieejama pa tālruni 67313145.

Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā ģilde" šodien plkst.17 sāksies koncerts "Jaunās pavasara balsis", kurā piedalīsies Kristīne Gailīte, Jolanta Strikaite, Mihails Čuļpajevs, savukārt plkst.20 Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā, Klostera ielā 2, notiks baroka kora "Collegium Choro Musici Riga" koncerts ar baroka orķestra "Collegium Musicum Riga" solistiem diriģenta Māra Kupča vadībā.

Ieeja bez maksas.

Tiem, kas vakar nepaspēja, arī šodien no plkst.11 līdz 18 Rīgas Porcelāna muzejā, Kalēju ielā 9/11, būs iespēja apmeklēt "Lieldienu zaķa pagrabiņu" - no plkst.12 līdz 15 muzeja viesus sagaidīs Zaķis un muzeja Spoks, un no plkst.11 līdz 18 mākslinieces Diānas Boitmanes vadībā notiks porcelāna zaķīšu apgleznošanas darbnīca. Ieeja muzejā būs bez maksas, bet par dalību darbnīcā būs jāmaksā no 4,77 līdz 10,67 eiro.

Savukārt Rīgas Jūgendstila muzejā šodien plkst.15 notiks vēl viens postfolkloras grupas "Vecpilsētas dziedātāji" Lieldienu koncerts.

Dažādi Lieldienu pasākumi turpināsies arī rīt, 21.aprīlī. Rīgas Kultūras centrā "Iļģuciems", Lidoņu ielā 27-k2, no plkst.12 līdz 14 norisināsies radošās darbnīcas Amatu namā, kurā piedalīsies tautas lietišķās mākslas studijas "Austra", "Ataudze", "Rītausma", "Atkalnis", "Ceplis", "Zīle", "Puduris", "Irbi'', kā arī tautas glezniecības studija "Grīva". Pie kultūras centra notiks svētku pasākums, kurā uzstāsies Ilga Reizniece un Māris Muktupāvels, kapela "Hāgenskalna muzikanti", dejos "Latve". Kultūras centrā "Rītausma'' no plkst.12 līdz 19 notiks pasākums "Ripinām, šūpojam, dejam".

Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā ģilde" plkst.14 notiks jauniešu kora "Mūza" un zvanu ansambļa "Primus" koncerts "Ave Ovum", kurā piedalīsies solistes Sniedze Prauliņa, Santa Stalidzāne, Liene Šņore un instrumentālā grupa diriģenta Gunta Cimiņa vadībā.