Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīt Olimpiskajā dienā kopīgi sportos un vingros vairāk nekā 87 000 dalībnieku

Lai popularizētu olimpisko kustību, veselīgu dzīvesveidu un godīgas spēles principus sportā, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) katru gadu rīkotajā Olimpiskajā dienā piektdien, 27.septembrī, kopīgi sportos un vingros vairāk nekā 87 000 dalībnieku, vēsta LOK.

Prāvo dalībnieku skautu pulcēs kopumā 83 dažādu pasākumu norises vietas.

"Šogad pasākuma devīze Latvijā ir "Esam sportiska ģimene". Ģimene ir tā, kas katram palīdz atrast pareizo ceļu ne tikai sportā, bet arī mācībās un dzīvē," citēts LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers. "Ģimene ir tā, kas ierosina un motivē ar savu personisko piemēru nepagurt un neatslābt vājuma brīžos, līdzi just un priecāties par kārtējo sasniegumu. Sports nenozīmē tikai ambiciozu mērķu izvirzīšanu un to sasniegšanu olimpiskajās spēlēs. Sports - tas ir kopā būšana un kopā jušana."

Vienlaicīgi visās Latvijas Olimpiskās dienas norises vietās pasākums sāksies ar Olimpisko rīta vingrošanu, kuras mērķis ir dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī atgādināt par pareizi veiktu rīta vingrošanu kā ļoti svarīgu ikdienas sastāvdaļu.

Plkst.10 rīta vingrojuma kompleksu tiešraidē pārraidīs radiostacija "StarFM" un Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Izglītības iestāžu audzēkņi piedalīsies stafetēs un citās sporta sacensībās, zīmējumu un domrakstu konkursos, kā arī visi kopā izveidos un fotogrāfijās vai video iemūžinās iespaidus ar devīzi "Esam sportiska ģimene".

Papildus vienojošajiem pasākumiem organizētāji Olimpiskās dienas norises vietās izstrādās individuālo pasākuma programmu, lai plašāk popularizētu olimpiskos sporta veidus un olimpiskās idejas.

Olimpiskās dienas pasākumi būs bez maksas, tajā visiem dalībniekiem pasniegs Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) 2013.gada sertifikātus un piemiņas veltes. Viena labākā komanda katrā pašvaldībā saņems LOK kausu, sponsoru un atbalstītāju speciālbalvas, kā arī iespēju noskatīties Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" mājas spēli šā gada oktobrī.

Pagājušā gada rudenī Olimpiskās dienas rīta vingrošanā piedalījās 76 000 skolēnu 76 norises vietās visā Latvijā, kas bija pasākuma rekords. Līdz ar to šajā gadā tiks sasniegts jauns rekords.

Olimpiskā diena ir vienīgais pasaules līmeņa pasākums, ko ik gadu organizē olimpiskā kustība. Lielākā daļa nacionālo olimpisko komiteju piecos kontinentos izmanto šo iespēju, lai cilvēkos vairotu olimpiskās vērtības - izcilību, draudzību, cieņu.

Olimpiskās dienas norisi SOK atbalsta kopš 1987.gada, aicinot pasaules valstu nacionālās olimpiskās komitejas svinēt SOK dzimšanas dienu. LOK šim aicinājumam pievienojās 1992.gadā.