Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Reģionos \ Jūrmala

Līvu Akvaparks sezonu sāk ar papildinātu infrastruktūru

© Ojārs Lūsis

Ir pagājuši 10 gadi, kopš durvis apmeklētājiem vēra Līvu Akvaparks. Diezin vai Latvijā ir cilvēks, kas ne reizi nav vismaz dzirdējis par šo lielisko relaksācijas vietu, kur vienmēr spīd saule, vienmēr mutuļo silts ūdens un vienmēr valda pozitīva gaisotne.

Saruna ar Līvu Akvaparka direktori Veltu Lasmani.

– Kādi ir bijuši aizvadītie 10 gadi?

– Šajā laika periodā atpūtu un ūdenspriekus mūsu akvaparkā ir izbaudījuši vairāk nekā 3 miljoni klientu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Skandināvijas un pēdējos gados arvien vairāk arī no Centrāleiropas valstīm. Mēs lepojamies, ka neesam stāvējuši uz vietas, bet esam nemitīgā attīstības procesā un šodien varam saviem klientiem piedāvāt daudz vairāk nekā pirms desmit gadiem. Tolaik mums nebija āra pludmales un apmeklētāji arī vasarā varēja izmantot tikai iekštelpu infrastruktūru.

Kopš 2005. gada sākām mērķtiecīgu āra pludmales zonas attīstību – vispirms ierīkojām lielo baseinu ar četriem slīdkalniņiem, vēlāk uzbūvējām slaidu torni ar divām slīdnēm, tad tapa unikāla strūklaku sala, ko iecienījuši mūsu mazākie klienti, bet šogad veicam ļoti vērienīgus uzlabojumus – ir tapis jauns 25 metrus garš baseins ar pretstraumi un ūdens masāžu iespējām, bet baseina centrā būs jauna atrakcija.

– Kur rodas jaunas idejas?

– Novitāšu pamatā vienmēr ir kopdarbs – kāds kaut ko ir redzējis, kāds kaut ko ir iedomājies, kaut ko priekšā pasaka apmeklētāji. Tāpat apmeklējam starptautiskās izklaides industrijas izstādes – skatāmies, vērtējam, ko piedāvā mūsu nozares ražotāji – tā soli pa solim tas viss attīstās.

– Kā izdodas noturēt augstu klientu apkalpošanas standartu?

– Tas tiešām nav viegls uzdevums, jo ar tik lielu apmeklētāju skaitu ir grūti uzturēt kārtībā gan funkcionālo infrastruktūru, gan dizaina elementus. Taču mēs to spējam, jo esam laba komanda. Jāsaka paldies arī firmām, kas sniedz mums ārpakalpojumus.

Pagājušajā gadā veicām kapitālo remontu dušās, bet šogad rekonstruētas ir ģērbtuves, kas kļuvušas plašākas un ērtākas apmeklētājiem.

– Kas jauns gaida apmeklētājus šajā sezonā?

– Šogad esam parūpējušies, lai āra pludmale varētu uzņemt vairāk apmeklētāju. Kā jau teicu, ir uzbūvēts 25 m garš peldbaseins ar pretstraumi, kā arī atvērta vēl viena jauna universālā atrakcija, kas piemērota dažādu vecumu bērniem un pieaugušajiem.

– Ik pavasari un rudeni tiek organizēta akcija Brauc ar klasi! Vai arī šogad tā ir spēkā?

– Jā, ik gadu maijā un oktobrī aicinām ciemos skolēnus – tā ir daudziem zināma un pieprasīta akcija – daudzi zvana jau laikus un grib zināt, kad tā sāksies. Varu pateikt, ka patlaban tā ir spēkā un mēs gaidām ciemos lielākus un mazākus skolas bērnus, pedagogus un vecākus. Mēs zinām, ka viss labais sākas ģimenē, tāpēc priecājamies, ka klases bērniem piepulcējas arī viņu vecāki. Cenu politika šīs akcijas laikā ir ļoti draudzīga ne tikai bērniem, bet arī vecākiem ieejas biļetes ir par trešdaļu lētākas.

Runājot par akcijām, es gribu atgādināt, ka beigām tuvojas Ziemassvētku dāvanu karšu termiņš. Ja esat saņēmuši šādu dāvanu, izmantojiet to laikus, jo pēdējās dienās pirms termiņa beigām noteikti būs ļoti liels apmeklētāju pieplūdums.

– Ir sācies starptautiski definētais ūdens drošības mēnesis. Vai arī Līvu Akvaparks iesaistās kādās aktivitātēs?

– Mūsu moto ir: Esi drošs – neesi pārdrošs! 2. jūnijā kopā ar Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, Valsts policiju, Iekšlietu ministriju un a/s Latvijas gāze organizējam minētā konkursa finālpasākumu skolēniem Līvu Akvaparkā. Runāsim par drošību it visā, tostarp ūdenī. Gribam vērst viens otra uzmanību kopējai sadarbībai – lai izvairītos no krīzes situācijām. Vēlamies pievērst bērnu un vecāku uzmanību, lai viņi sabiedriskās vietās izturētos disciplinēti un atbildīgi pret sevi un apkārtējiem. Diemžēl vecāki bieži ir pārgalvīgi un vieglprātīgi, atstājot bērnus bez uzraudzības vai rādot nepareizu piemēru. Vienmēr atcerēsimies, ka bērni ir neaprēķināmi un zinātkāri – viņu uzmanību spēj pievērst pat ūdens lāse un puķes lapa, kas liek aizmirst par vecāku brīdinājumiem. Lai mums visiem saulaina un droša vasara!