Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Reģionos \ Jūrmala

Viesnīcā & restorānā MaMa galvenais ir Šiko

© Ojārs Lūsis

Jau četrus gadus pēc kārtas Jūrmalas restorānu un viesnīcu MaMa pašvaldības žūrija atzinusi par labāko konkursā Labākais tirgotājs.

Vaicāta, kas ir šādu panākumu pamatā, direktore Ilze Kikste - Zandere atzīst: «Tā ir stabila darbības kvalitāte un drosme ieviest jauninājumus. Un, protams, mūsu suņuks Šiko, ko pazīst pat Maskavā. Es saku, ka galvenais šefs ir viņš, man ir tikai otrā plāna loma.»

Jau ienākot pa durvīm, apmeklētājus pārsteidz baltā elegance un greznība – šķiet, ka restorāna zāle saposta kādam svinīgam pasākumam, taču tāda šeit ir ikdiena – dominē baltais, ko vēl vairāk akcentē spožs metāls, spoguļi un stikls. Ilze saka, ka cilvēki bieži izsaka komplimentus par interjeru un kopskata atbilstību tam, kas redzams interneta mājaslapā izvietotajās fotogrāfijās. Izsmalcināto interjeru novērtējuši arī kāzu rīkotāji, jo nav nepieciešama telpu papildu dekorēšana – svinīgi šeit jūtas kāzinieki paši un arī fotogrāfijām var atrast vispiemērotāko fonu. Šķiet, ka, iedvesmojoties no slavenā interjera meistara Starka, ir panākts izcils rezultāts – baltais un greznība netraucē justies brīvi un mājīgi.

Starp MaMa restorāna apmeklētājiem ir daudz pastāvīgo klientu, jo viņi ir pārliecinājušies, ka maltīte vienmēr būs lieliska. Plānojot ēdienkarti, tiek ņemta vērā produktu pieejamība konkrētajā sezonā. Ir pat zināms zvejnieks, – ja gadās kāda lieliska zivs, tad piedāvā to restorāna pavāriem. Maksimāli tiek izmantoti vietējie tirgū nopērkamie augļi, dārzeņi un garšvielas.

Taču ne tikai par cilvēkiem, bet arī par suņiem šeit ir padomāts – ir izveidota speciāla ēdienkarte, lai viesu mīluļi būtu labi un pareizi paēduši. Pie mums viesi bieži ierodas ar saviem mīluļiem – šķiet esam vienīgā viesnīca, kur par dzīvnieku uzturēšanos nav jāmaksā, saka Ilze.

Šī sezona MaMa sāksies ar jauniem izaicinājumiem – jau kopš oficiālās sezonas atklāšanas nedēļas nogalēs vakariņas varēs baudīt populāru melodiju pavadījumā, ko izpildīs divas dziedātājas. Savukārt āra terasē notiks tematiskie kino vakari, kā arī kopā varēs skatīties futbola čempionāta spēles un izcilu koncertu ierakstus. «Mēs vēlamies, lai mums pašiem un pilsētas viesiem būtu interesanta, aizraujoša un emocijām pārpildīta vasara,» teic Ilze.