Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Balvu novada pašvaldībā un iestādēs noteikta četru dienu darba nedēļa

© Dmitrijs Suļžics/MN

Balvu novada domes sēdē pirms Lieldienām pieņemts lēmums no maija vidus noteikt četru dienu darba nedēļu pašvaldības amatpersonām un iestāžu darbiniekiem.

Viņiem darba laiks no 15.maija līdz 31.decembrim būs samazināts par 20% un piektdiena noteikta par brīvdienu.

Pedagogus šis samazinājums neskars un viņiem aizvien būs 40 stundu darba nedēļa.

Pilnu darba nedēļu turpinās strādāt arī ilgstošās sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas iestādes, bērnudārzu un izglītības iestāžu izglītības programmu īstenošanas darbinieki, Balvu novada pašvaldības aģentūra "SAN - TEX" un pašvaldības policija.

Savukārt laika posmā no 15.maija līdz 1.jūnijam un no 1.septembra līdz 31.decembrim izņēmumi paredzēti izglītības iestāžu tehniskajiem darbiniekiem, Bērnu un jauniešu centra, Balvu iekļaujošas izglītības atbalsta centra, kā arī pagastu pārvalžu darbiniekiem, kuri nodrošina skolēnu pārvadājumus.

Par šo lēmumu balsoja septiņi deputāti - no Latgales partijas saraksta ievēlētie deputāti Sergejs Maksimovs, Anita Kokoreviča, Ruta Cibule, Marija Duļbinska un Imants Slišāns un no Latvijas Zemnieku savienības saraksta ievēlētie Sandra Kapteine un Egons Salmanis. Pret balsoja Aldis Bukšs (JKP), bet atturējās trīs - Aija Mežale (NA/TB/LNNK), Svetlana Pavlovska (Saskaņa) un Jānis Trupovnieks (LZP). Sēdē balsojuma brīdī nepiedalījās četri no 15 pašvaldības deputātiem.

Kā LETA jau ziņoja, Balvu novada budžeta veidošanas procesā pašvaldības vadītājs Maksimovs informējis deputātus, ka budžetā ir 4,8 miljonu eiro liels "caurums". Finanšu komitejā, deputātiem diskutējot, kur ņemt budžetā trūkstošos līdzekļus, nolemts ieviest pašvaldībā četru dienu darba nedēļu.