Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ikšķilē pastrādāts nežēlīgs noziegums pret mājdzīvnieku; dzīvnieks ticis paralizēts

© f64.lv, Lauris Vīksne

"Facebook" grupā “Mūsu Ikšķile” kāda sieviete dalījusies ar nepatīkamu pieredzi - tika sašauts viņas kaķis. Pēc viņas rakstītā, kaķis, visticamāk, staigātājs nebūs. Protams, ka šādos gadījumos cilvēki it īpaši jūt līdzi. Vairums komentētāju izsaka līdzjūtību, tiek ieteikts ziņot policijai, izskan arī arguments, ka vainīgo grūti pierādīt, savukārt kāds cits lietotājs iesaka pašiem izrēķināties. Ierakstā tika norādīta arī adrese Ikšķilē, uz to dodas “360TV ZIŅneši”.

Šā gada 19. martā tika saņemta informācija no iesniedzējas, ka Ikšķilē, Sporta ielā, iespējams, ar pneimatisko ieroci sašauts kaķis. Saistībā ar notikušo uzsākta resoriskā pārbaude, pēc kuras pabeigšanas tiks lemts par procesuāla lēmuma pieņemšanu.

Valsts policija pret kādu konkrētu personu nav vērsusies, līdz ar to šāvējs varēja būt jebkurš, taču iedzīvotāju domās par vainīgo kļuvis tas, par kuru zināms - mājās ir šaujamierocis, lai gan patiesais vainīgais nav noskaidrots. Pirms pāris gadiem gan viņam esot nācies skaidroties policijā par līdzīgu gadījumu.

Vienā no Ikšķiles veterinārajām klīnikām ziņneši uzzina, ka sašauti mājdzīvnieki nav nemaz tik reti pacienti. Vetārstes asistente min, ka katru gadu tikai šajā klīnikā vien nonāk 3 līdz 5 sašauti mājdzīvnieki - pārsvarā tieši kaķi, jo kaķim patīk staigāt tur, kur tam tīk. Taču kaķiem šāds savainojums var būt pat nāvējošs. Vairāk skaties video!