Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Līdz gada beigām uz autoceļa Ventspils-Kolka posmā pie Ventspils ieviesti satiksmes ierobežojumi

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Reģionālā autoceļa Ventspils-Kolka (P124) posmā no Ventspils šosejas (A10) līdz pagriezienam uz Liepeni no pirmdienas līdz šā gada beigām ieviesti satiksmes ierobežojumi, informē "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

LVC informē, ka Ventspils novadā sāk pārbūvēt reģionālā autoceļa Ventspils-Kolka posmu pie Ventspils, tādējādi visā būvdarbu posmā atļautais braukšanas ātrums būs ierobežots līdz 70 kilometriem stundā, bet būvdarbu vietā atļautais braukšanas ātrums būs 50 kilometri stundā. Savukārt platuma ierobežojums būs 3,5 metri.

Tāpat būvdarbu sākumposmā divos posmos satiksmi organizēs pa vienu joslu ar luksoforiem.

Būvdarbu posma šķērsošanai būs jāplāno 25 minūtes.

LVC atzīmē, ka projektā paredzēts pārbūvēt ceļa segumu, lielākajā daļā posma izbūvējot reciklēto kārtu, bet vietām arī pārbūvēs visas ceļa konstruktīvās kārtas. Noslēgumā visā posmā ieklās divas asfaltbetona kārtas.

Posmā sakārtos arī ūdens atvadi - atjaunos grāvjus, tīrīs un izbūvēs jaunas caurtekas, pārbūvēs Klāņu-Būšnieku kanāla caurteku. Ceļa nodalījuma joslā izzāģēs ceļa konstrukcijām traucējošos un satiksmei bīstamos kokus un krūmus. Pārbūvēs arī pieturvietas, uzstādīs jaunas ceļa drošības barjeras un veiks citus darbus.

Būvdarbus par 5,335 miljoniem eiro veiks piegādātāju apvienība "Via un Vianova", bet būvuzraudzību - SIA "Būvju profesionālā uzraudzība".

Reģionālā autoceļa Ventspils-Kolka (P124) posms ir iekļauts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Administratīvi teritoriālās reformas izstrādātajā ceļu remontdarbu programmā, un būvdarbus finansēs no Eiropas Savienības Atveseļošanās fonda līdzekļiem.