Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ņem vērā! Vairākos Latgales novados noteikti ierobežojumi ceļu izmantošanai

© f64.lv, Kaspars Krafts

Vairākos Latgales novados noteikti ierobežojumi ceļu izmantošanai, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībās.

Ierobežojumi noteikti, jo lietus un atkušņa ietekmē tiek izskalots ceļu segums un kravas automobiļu iedarbībā ceļi tiek bojāti. Ir noteikti transportlīdzekļu masas ierobežojumi un satiksmes ierobežojumi.

Uz daudziem ceļiem tādi vai citādi ierobežojumi noteikti Balvu, Krāslavas, Līvānu, Ludzas un Preiļu novada pašvaldību teritorijās.

Informāciju par konkrētiem ceļiem vai ceļu posmiem un satiksmes aizliegumu vai ierobežojumiem savā tīmekļvietnē publicē katra novada pašvaldība.

Pašvaldībās skaidro, ka atkusnī, kad uz ceļiem nonāk liels ūdens daudzums, uz autoceļiem ar grants segumu iestājas šķīdonis - pārmitrināts grants segums zaudē nestspēju, un braukšanas apstākļi pasliktinās. Lai nestspēju zaudējušie autoceļi netiktu neatgriezeniski sabojāti, uz tiem ievieš autotransporta masas ierobežojumu.

Grants autoceļu uzturēšanas darbus šķīdoņa laikā nav iespējams veikt - uzbraucot ar smago tehniku uz pārmitrināta, nestspēju zaudējuša ceļa, tas tiks sabojāts vēl vairāk. Uzlabot grants ceļa stāvokli var tikai tad, kad tas ir apžuvis.