Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ugundzēsējiem izdevies nodzēst plašo ugunsgrēku Saldus novadā

© f64.lv, Ruslans Antropovs

Aizvadītajā naktī izdevies nodzēst plašo ugunsgrēku ražošanas objektā Saldus novadā, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Jau rakstījām, ka otrdien plkst.16.25 VUGD saņēma informāciju, ka Novadnieku pagastā ražošanas objektā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka divās ēkās un teritorijā notiek atklāta degšana un gāzes periodiska eksplozija. Sākotnēji, pastāvot ļoti augstai bīstamībai, kas apdraudēja ugunsdzēsēju glābēju drošību, visi darbi tika veikti no attāluma.

Dzēšanas darbus vēl vairāk sarežģīja tas, ka notikuma vietā dega arī gāze, kas noplūda no bojātas cisternas. Lai ierobežotu ugunsgrēka izplatīšanos, veikti dzēšanas darbi, dzesēta krātuve un bojātā cisterna, kā arī no liesmām nosargāta netālu esošā ēka.

Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no objekta evakuējās pieci cilvēki. Liesmu izplatīšanos izdevās ierobežot īsi pēc pusnakts bet darbs notikuma vietā noslēdzās plkst.2.29.

Kopējā degšanas platība bija 790 kvadrātmetri, no tiem piecstāvu ēkas četros stāvos liesmas bija izplatījušās 460 kvadrātmetru platībā, blakus ēkā dega telpa 50 kvadrātmetru platībā un teritorija pie gāzes cisternas dega 40 kvadrātmetru platībā.

Darbam notikuma vietā bija piesaistīti plaši VUGD resursi - vairāk kā 30 ugunsdzēsēji glābēji, septiņas autocisternas, divas autokāpnes un glābšanas auto, kā arī Ezeres un Zirņu brīvprātīgo ugunsdzēsēju komanda, pašvaldības un Valsts policijas, AS "Gaso" un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki.