Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Spēcīgā vētra nav nodarījusi bojājumus Tārgales un Grobiņas vēja parkiem, ziņo asociācija

© f64.lv, Kaspars Krafts

Vētra, kas pirmdien, 7.augustā, plosījās Latvijā, nav nodarījusi bojājumus Tārgales un Grobiņas vēja parkiem, saka Vēja enerģijas asociācijas izpilddirektore Lāsma Līvzeniece.

Viņa skaidroja, ka lielā vējā, kas ir no 25-27 metriem sekundē, vēja elektrostacijas drošības apsvērumu dēļ tiek apstādinātas, taču nesenajās vētrās vēja ātrums šo slieksni vēja parkos nepārsniedza.

Tāpat Līvzeniece sacīja, ka, ražojot iekārtas, tiek ņemti vērā dažādi meteoroloģiskie apstākļi, tostarp arī tādi kā nesen piedzīvotās stiprās vēja brāzmas un krusa.

Jau ziņots, ka 7.augustā Latviju šķērsoja pērkona negaiss un stipra vētra, kas dažviet atnesa ļoti lielu krusu un intensīvas lietusgāzes, gāžot kokus, izpostot būves, transportlīdzekļus un infrastruktūru.

Vēja enerģijas asociācija darbojas kopš 1998.gada, un tās mērķis ir sekmēt vēja enerģijas izmantošanu Latvijā, līdzdarbojoties nozares regulējuma un vides sakārtošanā, kā arī veicināt sabiedrības informētību un izpratni par atjaunojamajiem, it īpaši vēja, energoresursiem.