Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Latgalē uz remontdarbu laiku slēgti divi tilti

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

AS "Latvijas valsts meži" (LVM) augustā sākusi divu tiltu remontdarbus Dienvidlatgalē, tāpēc uz laiku satiksmei slēgts Vārzgūnes tilts Kalna pagastā un Ziemeļsusējas tilsts Dignājas pagastā, liecina LVM publicētā informācija.

Uzņēmumā paredz, ka Vārzgūnes tilta būvdarbi tiks pabeigti līdz 2023.gada 10.novembrim, bet Ziemeļsusējas tilta - līdz 31.oktobrim.

LVM pārstāvji norāda, ka abu tiltu remonts izmaksās vairāk nekā 300 000 eiro, tostarp Vārzgūnes tilta būvdarbi izmaksās 151 364 eiro, bet Ziemeļsusējas tilta - 169 800 eiro. Abu tiltu remontdarbus veiks ceļu būves firma SIA "Binders".

LVM norāda, ka gan Vārzgūnes, gan Ziemeļsusējas tilts ir dzelzsbetona konstrukciju tilti uz pāļu balstiem. Katra tilta laidums ir aptuveni 16-18 metri ar brauktuves platumu septiņi metri.

LVM Latgales reģiona meža infrastruktūras vadītājs Māris Matisāns atzīmē, ka teritorija ap šiem tiltiem ir pietiekami plaša un sazarota, savukārt ceļi ir labā stāvoklī, lai remontdarbu vietu apbraukšana nesagādātu lielas neērtības.

Vienlaikus viņš informē, ka līdz ar darbu sākšanu būvnieki uzstādīs ceļa zīmes, kas brīdinās par remontdarbiem un informēs par apbraukšanas iespējām.

LVM uztur un regulāri uzrauga 92 tiltus un 199 liela izmēra caurtekas visā Latvijā.

Jau ziņots, ka LVM pērn strādāja ar 566,612 miljonu eiro apgrozījumu un 242,193 miljonu eiro peļņu.

LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija.