Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Reorganizēs četras Rēzeknes pašvaldības kapitālsabiedrības

© f64.lv, Kaspars Krafts

Rēzeknes novada dome reorganizēs četras pašvaldības kapitālsabiedrības, ziņo pašvaldība.

Lēmums paredz, ka pie SIA "Maltas dzīvokļu - komunālās saimniecības uzņēmums" tiks pievienotas SIA "Strūžānu siltums", SIA "Viļānu siltums" un SIA "Viļānu namsaimnieks".

Iegūstošās kapitālsabiedrības nosaukums būs SIA "Rēzeknes novada komunālserviss". Pašlaik tiek gatavoti dokumenti iesniegšanai Uzņēmumu reģistrā par SIA "Maltas dzīvokļu - komunālās saimniecības uzņēmums" nosaukuma maiņu un grozījumiem statūtos.

Galvenais reorganizācijas mērķis ir nodrošināt racionālu cilvēkresursu, mantas un finanšu līdzekļu izlietojumu, paaugstināt komunālo pakalpojumu kvalitāti, nodrošināt komunālo pakalpojumu nepārtrauktību un vienmērīgu ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstību visā novada teritorijā, skaidro pašvaldībā.

2022.gadā, veicot Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārraudzības likumā noteikto pašvaldības līdzdalības lietderības izvērtēšanu kapitālsabiedrībās, izteikt viedokli tika aicināta Konkurences padome, Latvijas Ūdensapgādes un kanalizācijas uzņēmumu asociācija un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera. Organizācijas vērsa pašvaldības uzmanību uz to, ka kapitālsabiedrību sniegtie pakalpojumi pārklājas un aicināja pašvaldību izvērtēt iespēju tās reorganizēt apvienojot.

Ar domes lēmumu 2022.gada augustā Rēzeknes novada pašvaldības izpilddirektoram Jānim Troškam tika uzdots izveidot darba grupu ar mērķi veikt kapitālsabiedrību finanšu, ekonomisko un saimniecisko rādītāju analīzi un piedāvāt turpmāko komunālo pakalpojumu sniegšanas modeli pašvaldības teritorijā.

Darba grupa veica iepriekš minēto analīzi, sagatavoja ziņojumu domei par potenciālo komunālo pakalpojumu, galvenokārt ūdenssaimniecības, siltumapgādes un namu apsaimniekošanas, sniegšanas modeli, tajā skaitā optimālo kapitālsabiedrību skaitu pašvaldībā, to pārvaldes struktūru, pagastu apvienību ūdenssaimniecību pakalpojumu apjomiem, finanšu rādītājiem, klientu datu bāzes pārņemšanas procesu, tehnisko nodrošinājumu un citiem jautājumiem.

Rēzeknes novada pašvaldības kapitālsabiedrību reorganizācijas procesu plānots noslēgt līdz šā gada 30.septembrim.