Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Lai apmeklētu Daugavpils slimnīcas pacientus, nepieciešams izpildīt vairākus nosacījumus

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Daugavpils slimnīcā no šodienas pacientu apmeklēšana tiks atļauta tikai tad, ja apmeklētāji izpildīs vairākus nosacījumus, preses konferencē pavēstīja slimnīcas valdes loceklis Grigorijs Semjonovs.

Viņš izdevis rīkojumu un neslēpj, ka nav gatavs slimnīcā samazināt Covid-19 ierobežojumus. Turklāt slimnīcā manīts Covid-19 pacientu skaita pieaugums, ko Semjonovs saista ar viņu zemo imunitāti.

"Būtiski ir saglabāt esošo kārtību, lai situāciju varētu kontrolēt," skaidroja Semjonovs.

No pirmdienas tikšot atļauta pacientu apmeklēšana darba dienās no plkst.12 līdz 15. Šajā laikā apmeklētājiem slimnīcā ir jāierodas, jāveic Covid-19 tests, kuru apmaksās slimnīca, un būs jāaizpilda apliecinājums.

"Laiks izvēlēts tādēļ, ka dienas pirmajā pusē slimnīcā ierodas plānveida pacienti, un darījām tā, lai šīs abas plūsmas nekrustotos," skaidroja Semjonovs.

Apmeklētājiem ierašanas jāsaskaņo ar ārstējošo ārstu, un katrai slimnīcas nodaļai jāiesniedz saraksti ar apmeklētāju skaitu. Dienas laikā nodaļu varēs apmeklēt ne vairāk kā pieci apmeklētāji. Vēl viens norādījums ir, ka vienā palātā pie viena pacient atļauts ierasties tikai vienam apmeklētājam. Izņēmuma gadījums būšot tādu pacientu apmeklēšana, kuriem prognozēts letāls iznākums.

Slimnīcas vadītājs piebilda, ka divas pacientu grupas nevarēs apmeklēt. Tie ir pacienti, kuri atrodas reanimācijas nodaļā vai kuriem diagnosticētas lipīgas infekcijas.

"Šajās nodaļās ir pacienti, kuriem vajadzīgs specifisks mikroklimats, un tur atļauts atrasties tikai ārstējošajiem ārstiem," sacīja Semjonovs.