Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Visu Daugavpilī esošu bunkuru stāvoklis novērtēts kā neapmierinošs

© f64.lv, Kaspars Krafts

Daugavpilī esošu bijušo civilās aizsardzības būvju stāvoklis ir neapmierinošs, turklāt dažas ir likvidētas, atklāj Daugavpils pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Ločmele.

Saskaņā ar Daugavpils pašvaldības rīcībā esošo informāciju 2003.gadā Daugavpils teritorijā bija ir 38 aizsargbūves, kur varētu evakuēt iedzīvotājus, piemēram, aviācijas uzlidojumu laikā. Pārsvarā tie bija lielo rūpnīcu un uzņēmumu objekti, informē Ločmele.

2008.gada krīzes laikā, lai ietaupītu līdzekļus, bunkuriem atcēla civilās aizsardzības objekta statusu līdz ar to būves netiek apsekotas un uzturētas.

"Pašreiz ir zināms, ka būvju tehniskais stāvoklis nav apmierinošs, dažas ir likvidētas," atzina Ločmele.

Plānots, ka Daugavpils dome pārskatīs un papildinās civilās aizsardzības plānu, sadarbojoties ar Augšdaugavas novada pašvaldību, jo abām pašvaldībām ir kopīga attīstības stratēģija. Civilās aizsardzības plāns ir pieejams pašvaldības mājaslapā.

Tāpat Ločmele uzsver, ka iedzīvotājiem ir pieejama Aizsardzības ministrijas (AM) aktuālā informācija par rīcību krīzes situācijās.

Jau ziņots, ka valdība apstiprināja grozījumus sevišķi slepenajā Valsts aizsardzības plānā, lai pilnveidotu civilās aizsardzības un militārās aizsardzības sistēmas savstarpējo sadarbību, aģentūru LETA informēja AM.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) atzīmēja, ka ir labi sagatavoties arī sliktākajiem iespējamajiem scenārijiem, tāpēc viņš ir lūdzis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības un Iekšlietu ministrijas, kā arī pašvaldības "noraust putekļus" un pārskatīt civilās aizsardzības plānus, lai tie būtu funkcionējoši, nevis tikai uz papīra