Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Glābējiem Ogres pusē nākas vest pārrunas ar zemledus makšķerniekiem

© Dāvis Ūlands, F64 Photo Agency

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 10.decembra plkst. 6.30 līdz 11.decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 39 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakardien ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Ogri, kur kādā dīķī uz ledus atradās cilvēki. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dīķī uz ledus atradās pieci zemledus makšķernieki, ar kuriem glābēji veica pārrunas par bīstamību šajā laikā atrasties uz ledus.

VUGD vērš uzmanību, ka ik gadu vairāki desmiti cilvēku ielūzt un noslīkst, jo atradušies uz ledus. Aicina iedzīvotājus būt līdzatbildīgiem par savu drošību, izvērtēt pastāvošo bīstamību, jo atrašanās uz ledus, kurš ne vienmēr var noturēt cilvēka svaru, var apdraudēt cilvēka veselību un dzīvību!

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji Līvānos nogādāja krastā uz upes ledus un ūdens esošu suni, kurš saviem spēkiem nespēja tikt līdz krastam.