Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Bauskā zāles pļaušanu vairs neuzticēs cilvēkiem, bet robotam

© f64

Bauskas pilskalna un citu nogāžu pļaušanai Bauskā turpmāk tiks izmantota radiovadāmā pļaujmašīna, vēsta uzņēmums SIA "Vides serviss".

Pēdējos gados saskaramies ar kvalificēta darbaspēka trūkumu. Vasaras sezona ir ļoti intensīvs periods, jo jāpļauj lielas platības visā novadā.

Līdz šim nogāžu pļaušana bija izaicinājums "Vides servisa" darbiniekiem, atzīst uzņēmumā. Tāpēc, rūpējoties par darbinieku drošību un ieviešot mūsdienu tehnoloģijas pilsētas teritoriju uzturēšanā, tika lemts par jaunas nogāžu pļaujmašīnas iegādi.

"Jāatzīst, ka pēdējos gados saskaramies ar kvalificēta darbaspēka trūkumu. Vasaras sezona ir ļoti intensīvs periods, jo jāpļauj lielas platības visā novadā. Lai spētu sniegt pakalpojumu kvalitatīvi un ātri, lēmām par mūsdienīgas tehnikas iegādi," informēja uzņēmuma vadītāja Linda Tijone.

Ar jaudīgo 21 zirgspēka pļaujmašīnu "Spider ILD02 SG" tiks pļautas ne tikai Bauskas pilskalna nogāzes, bet arī citas nogāzes pilsētā, piemēram, pie Mēmeles tilta, iebraucot Bauskā no Rīgas puses. "Vides servisā" skaidroja, ka teritoriju pļaušana ar jauno mašīnu ir daudz efektīvāka, jo to vada viens darbinieks ar tālvadības pulti, bet iepriekš to pašu platību vienlaikus pļāva vismaz trīs līdz pieci darbinieki. Pļaujmašīna var pļaut nogāzes slīpumā līdz 55 grādiem. Neskatoties uz izmēriem un svaru - 367 kilogramiem -, tā ir viegli manevrējama arī slīpumā, ir iespējams regulēt pļaušanas augstumu.

Pļaujmašīnu pašvaldības kapitālsabiedrībai piegādāja SIA "Anna Assistance", kas iepirkumā bija vienīgais pretendents. Darījuma summa ir 29 947 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.