Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Daugavpilī skolēnu vasaras nodarbinātību nodrošinās divas programmas

© F64

Daugavpils skolēniem vasara – tas nav tikai laiks atpūtai, bet arī iespēja nopelnīt, iegūt pirmās darba iemaņas. Šim mērķim pilsētā darbojas divas jauniešu vasaras nodarbinātības programmas, norāda pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļā. Šovasar dažādos darbos pilsētā nodarbināti aptuveni 1600 skolēnu. Darba vietas nodrošinās 19 pašvaldības iestādes.

Vienu no programmām finansē Daugavpils pilsētas dome, un Jaunatnes nodaļa to īsteno kopš 2011. gada vasaras. Šogad šīs programmas realizācijai budžetā ir ieplānoti vairāk nekā 304 tūkstoši eiro. Tās ietvaros būs nodarbināti 1470 skolēnu. Otro programmu īsteno un līdzfinansē Daugavpils pašvaldība kopā ar Nodarbinātības valsts aģentūru. Tā piedāvā 126 darba vietas, tomēr atšķirībā no pirmās, kurā darba maiņas ilgums ir tikai 10 dienas, otrās programmas dalībnieki var strādāt mēnesi.

Jānorāda, ka pretendēt uz darba vietu abās programmās vienlaikus nav atļauts. Abu programmu skolēni strādā pašvaldības uzņēmumos: mācību iestādēs, Daugavpils cietoksnī, Izglītības pārvaldē, Komunālās saimniecības pārvaldē un citos. Darbs nav kvalificēts. Pārsvarā tas ietver palīdzību remontdarbos, telpu un teritoriju uzkopšanu, pludmaļu un atpūtas zonu labiekārtošanu.

Viens no lielākajiem darba devējiem skolēniem ir Daugavpils reģionālā slimnīca. Kopumā vasaras laikā šeit nodarbināti 183 skolēni. Tieši vasaras periodā slimnīcai piegulošajai teritorijai ir nepieciešama uzkopšana. Jārūpējas par puķudobēm un stādījumiem, jāuzkopj slimnīcas parka celiņi, jāpalīdz saimniecības darbos. Darbu slimnīcas nodaļās izvēlas tie, kuri vēlas saistīt savu likteni ar medicīnu. Šādiem skolēniem tā ir lieliska pieredze un iespēja saprast, vai ir vērts nākotnē veltīt sevi šai profesijai.