Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Bērnam pieejama slimnīca

BĒRNU slimību nodaļā mazo pacientu ārstēšanai tiek pievērsta maksimāla uzmanība un lietotas dažādas metodes, lai bērns atveseļotos pēc iespējas ātrāk – (no kreisās) virsārste pediatrijā Sandra Kide, ārste pediatre Inga Strazda, fizioterapeite Māra Krūze © Ojārs LŪSIS, Neatkarīgā

Vidzemes reģiona pašvaldības kopā ar slimnīcu vadītājiem izveidojušas darba grupu, lai analizētu un ieviestu nepieciešamās izmaiņas attiecībā uz veselības aprūpes pieejamību. Kopējais viedoklis ir viennozīmīgs – bērniem atbilstoša veselības aprūpe ir jānodrošina pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai.

Sekojot pašvaldības uzstādījumam - būt par ģimenei un bērnam lielisku dzīves vietu - Cēsu klīnika meklē iespējas un rod risinājumus arī savas kompetences ietvaros. Slimnīcas galvenā ārste Anda Skrastiņa vēsta: «Slimnīcā pastāvīgi strādā trīs pediatri, t. sk. neonatalogs un četri ārsti dežūru režīmā, lai jebkurā brīdī slimnīcas dzemdību nodaļā varētu nodrošināt šī speciālista klātbūtni. Bērnu nodaļā ir 15 neatliekamās palīdzības gultas un atvēlētas vietas arī dienas stacionāram. Cenšamies bērniem nodrošināt pēc iespējas labākus apstākļus, kas palīdz atveseļošanās procesam. Piemēram, ja bērns ārstējas slimnīcā ar akūtu saslimšanu, tad, līdzko stāvoklis ir stabilizējies, varam pārcelt viņu uz dienas stacionāru, kur mazais pacients dienā saņem visu nepieciešamo ārstēšanu, bet vakarā dodas mājās. Novērojumi liecina, ka šāda pieeja atstāj pozitīvu iespaidu uz atveseļošanās procesu kopumā.»

Pēdējos gados novērojama tendence - norit ģimenes ārstu paaudžu maiņa, kas līdzi nes vēl vienu problēmu. Ģimenes ārstus, kuru specialitāte ir pediatrija, nomaina jauni ārsti, kam pediatrija ir tikai viena no plašo zināšanu loka. Lai neierobežotu iespēju saņemt kvalificēta pediatra konsultāciju, klīnikā ir izveidotas brīvi pieejamas pediatrijas pieņemšanas, t.i bez ģimenes ārsta nosūtījuma ir iespējams saņemt pediatra konsultāciju.

Liela uzmanība tiek pievērsta arī bērnu rehabilitācijai, fizikālajai terapijai, masāžām. Anda Skrastiņa ar gandarījumu atzīmē, ka no šā gada aprīļa klīnikā darbu uzsāk vēl viens profesionāls masieris, kurš strādās ar pavisam mazajiem bērniņiem. Tas lieliski papildinās jau šobrīd esošo masiera pakalpojuma pieejamību.