Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Liepājniekam veikalā uz kājas uzkrīt stikla durvis; no "Rimi" piedzen 200 eiro kompensāciju

© Ekrānšāviņš no liepājniekiem.lv

Liepājnieks Antons Šņipovs, kuram 2016.gada vasarā veikalā uz kājas uzkrita vitrīnas stikla durvis, tiesas ceļā piedzinis kompensāciju no uzņēmuma "Rimi Latvia", vēsta "liepājniekiem.lv". Summa gan esot krietni mazāka nekā vīrietis prasījis, taču vīrietis ar spriedumu ir apmierināts.

"Mans galvenais mērķis bija panākt, lai tiktu atzīta "Rimi" vaina notikušajā," Antons norādījis laikrakstam "Kurzemes Vārds".

Nepatīkamais incidents noticis 2016.gada 24. jūlijā veikalā "Rimi", Jaunā ostmalā 3/5. Antonam, atverot vitrīnu jeb ledusskapi, uz kājas uzkritušas tā smagās stikla durvis.

"Nepaguvu noreaģēt, un durvis uzkrita uz kājas pirkstiem. Bija sāpīgi, taču nodomāju, ka tas ir tikai sasitums. Tomēr tad pamanīju, ka caur apavu audumu sūcas asinis. Pasaucu palīgā veikala darbinieku, lūdzot atnest aptieciņu. Atnesa plāksteri un bindi. Lūdzu kādu dezinficējošu materiālu, taču veikala darbiniece atbildēja, ka tādu nav," sarunā ar "Kurzemes vārdus" norāda cietušais.

Neatliekamā medicīniskā palīdzība vīrieti nogādājusi slimnīcā, kur konstatēts, ka viņam ir lauzts labās pēdas lielais pirksts. Kāja ieģipsēta, un vairākas nedēļas Antonam bija jāpārvietojas ar kruķu palīdzību.

"Rimi" notikušajā savu vainu nesaskatīja, tomēr piedāvāja pircējam dāvanu karti 100 eiro apmērā. Vīrietis no tās atteicies un nolēmis pret kompāniju "Rimi Latvia" vērsties tiesā ar prasību par morālā kaitējuma atlīdzināšanu 3500 eiro apmērā.

Arī tiesā "Rimi Latvia" pārstāvis veikala vainu neatzina, norādot, ka notikušais ir klasificējams kā negadījums jeb vitrīnas durvis pircējam uz kājas uzkritušas "nelaimīgas apstākļu sakritības dēļ". Viņš pieļāva, ka durvis, iespējams, bijušas deformētas, taču pie vitrīnas nevarot nostādīt darbinieku, kurš pēc katras saldētavas izmantošanas pārbaudītu, vai durvis ir kārtībā.

Tomēr tiesa vakar lēma, ka A. Šņipova prasība ir daļēji apmierināma - no "Rimi Latvia" piedzenama kompensācija 200 eiro apmērā. Daļā par 3300 eiro piedziņu pircēja prasība ir noraidīta.

Spriedumu 20 dienu laikā gan vēl ir iespējams pārsūdzēt.

AVOTS: Laikraksts "Kurzemes vārds"; liepājniekiem.lv