Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Libava – atpūtas un pilsētas dzīves epicentrs

AR PRIEKU UN MĪLESTĪBU. Lai varētu īstenot uzņēmuma ambīcijas un plānus un noturēt nemainīgo kvalitāti, ir nepieciešama profesionāla, radoša un darboties griboša komanda. Un Libavai tāda ir! Andra (no kreisās), restorāna un banketu vadītāja Inguta, viesmīle Agnese, pavārs Raimonds, viesmīle Agnete un šefpavāre Natālija vienmēr ir gatavi uzklausīt un piedāvāt labāko servisu, maltīti un atmosfēru © Ojārs LŪSIS, Neatkarīgā

Dodoties uz pilsētas centru, tieši pašā kanāla malā uzmanību piesaista interesantas arhitektūras balts nams, ko rotā uzraksts Libava. Tas nav nekas cits kā vācu arhitekta P. M. Berči projektētais, seno pilsētas nosaukumu nesošais restorāns, viesnīca un pirts komplekss Libava.

Senā muitas ēka

Libavas ēkai ir sena vēsture - kādreiz atsevišķi stāvošie namiņi tagad savienoti, bet par to tagad liecina vien tornīši, kas savulaik bijuši pilsētas vārti - pa vidu tiem slējies tilts, bet nelielajām ēkām bija muitas funkcijas. Vēlāk šajā vietā bijusi gan zupas virtuve, Strādnieku nams, gan arī krogs Pie melnās bumbas, bet šodien, saglabājot vēstures elpu, tas pārtapis par brīnišķīgu vietu atpūtai, relaksācijai un lieliskām ēdienreizēm. Vēsturiski tepat, kanāla malā, bijis arī zivju tirgus, kas, iespējams, ir devis impulsu arī šodienas restorāna ēdienkartē likt īpašu uzsvaru uz zivju ēdieniem.

Restorāna interjers veidots ar skaidri jaušamu jūras un ūdens tuvumu. Katra detaļa ir pārdomāta, īpaši izlolota. Apvienojot savas zināšanas, sajūtas un ieceres, mājīgās gaisotnes un koncepta veidotājas ir restorāna saimnieces pašas - Antra, Sarmīte un Andra. To novērtē arī restorāna klienti. «Vasarā, cik nu laika apstākļi atļauj, noteikti iesakām viesiem ieturēt maltīti āra terasē, praktiski virs ūdens, vai pat uz peldoša pontona! Esam viens no retajiem restorāniem, pie kura terases ir iespēja piebraukt ar laivu!» ekskluzīvākos risinājumus iesaka restorāna saimniece Andra Dāme.

Bagātīga un dažāda ēdienkarte

Ikdienā restorānā iespējams baudīt ēdienus no a la carte, kurā ir plašs zivju un gaļas ēdienu klāsts. Piedāvājumā ir gan gardas brokastis viesnīcas viesiem, ko var baudīt arī vienmēr saulainajā un palmu zariem apvītajā oranžērijā, gan lietišķās pusdienas steidzīgajiem un mierīgas vakariņas tiem, kam svarīgs ne tikai ēdiens, bet arī īpašā atmosfēra, ko dod mūsdienīgi risinājumi, integrēti vēsturiskajā vidē.

Neatņemama restorāna ikdiena ir banketu apkalpošana gaismas apņemtajā banketu zālē, kura redzējusi gan Latvijas, gan citu valstu amatpersonas, kā arī oficiālo vizīšu laikā Beļģijas un Nīderlandes karaliskās ģimenes. Ir nācies galdus klāt un maltīti gatavot dažādu reliģisko ticību un pārliecību viesiem, tostarp vegāniem un musulmaņiem, kas prasa īpašas zināšanas un ēdienu gatavošanas tehnoloģijas. Taču lielākā daļa banketu ir klāti cilvēku laimīgākajos dzīves brīžos - kāzās, kas, bez šaubām, prasa ļoti lielu komandas enerģiju un darbu.

Pilsētas sastāvdaļa

«Ar prieku un interesi iesaistāmies dažādos pilsētas projektos - vai tas ir piedāvājums kādas konferences dalībniekiem, vai kāds tematisks pasākums. Tas liek pašiem būt radošiem, domāt, neapstāties. Ļoti priecājamies par kultūras dzīvi pilsētā, jo atrodamies, kā mēs paši sakām, kultūras dzīves epicentrā, starp Liepājas teātri un koncertzāli. Un esam gandarīti, ka cilvēki no visas Latvijas brauc pie mums, lai baudītu pilsētas burvību,» stāsta Andra.

Viesiem restorāns asociējas ar gaišumu, vieglumu un izcilu garšas baudījumu. Par to liecina daudzskaitlīgie «paldies», kas neapšaubāmi sniedz vēlmi darboties tālāk, labāk un vairāk.