Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Nav zināms, kur rekonstrukcijas laikā atradīsies Jelgavas slimnīcas Uzņemšanas nodaļa

© F64

Vēl nav zināms, kur C korpusa rekonstrukcijas laikā atradīsies Jelgavas slimnīcas Uzņemšanas nodaļa, norāda Jelgavas pašvaldībā.

Viens no variantiem paredz Uzņemšanas nodaļu izvietot ambulatorajā korpusā, tāpat tiek izskatīta iespēja to uz laiku izvietot Bērnu nodaļā, taču gala risinājuma šajā ziņā vēl nav. Uzņemšanas nodaļā vidēji diennaktī vēršas 85 cilvēki.

Asins sagatavošanas un laboratorijas, kā arī rentgena iekārtas nav pārvietojamas, tādēļ šajās nodaļās darbs ar ierobežojumiem notiks paralēli remontam. Turklāt Diagnostiskās radioloģijas nodaļā lielāks akcents būs tieši uz komunikāciju sakārtošanu, jo tur telpas daļēji izremontētas, periodiski mainot aparatūru. Savukārt fizikālās terapijas procedūras varēs nodrošināt, jo ierīces ir mobilas un lielāko daļu procedūru pacientam var veikt jebkurā palātā, skaidroja pašvaldībā.

Bet tā sauktā veļas māja, kas atrodas ēkas pirmajā stāvā, uz remonta laiku vispār tiks slēgta, tādējādi slimnīcas veļas mazgāšanai būs jāizmanto ārpakalpojums.

Jau vēstīts, ka līdz 2018.gada pirmā ceturkšņa beigām Jelgavas slimnīcā plānots rekonstruēt C korpusu, izlietojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu 2,1 miljona eiro apmērā.