Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

DOBELES TRAĢĒDIJA: Lems, kurš rūpēsies par bez vecākiem palikušajiem bērniem

© ekrānšāviņš no video/ Panorāma

Rīt, 3.februārī, Dobeles novada bāriņtiesa lems, vai par vecākus zaudējošo bērnu aizbildni iecelt viņu tanti, informēja bāriņtiesas priekšsēdētāja Sandra Lapinska-Leiere.

Pašvaldības pārstāve skaidroja, ka lietu par aizbildnības nodibināšanu un aizbildņa iecelšanu bez vecāku gādības palikušajiem bērniem Dobeles novada bāriņtiesa skatīs koleģiāli bāriņtiesas sēdē.

Iepriekš Rīgas bāriņtiesa atļāvusi rūpes par bērniem uzņemties viņu tantei, taču Dobeles novada bāriņtiesa jālemj, vai sievietei piešķirt aizbildniecības tiesības.

Jau ziņots, ka ar Dobelē vecākus zaudējušo bērnu iespējamo aizbildni - tanti - strādāja psihologs, lai novērtētu, vai viņa varētu uzņemties rūpes par bērniem.

Tāpat, lai izvērtētu bērnu radinieces piemērotību, bāriņtiesa apkopoja informāciju no Pašvaldības policijas, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, sodu reģistra, Rīgas psihiatrijas, narkoloģijas centra un apsekoja sievietes dzīvesvietu.

LETA jau ziņoja, ka 3.janvārī Dobelē no narkotiku pārdozēšanas tika atrasti miruši laulātie, kā arī no bada miris pāra deviņus mēnešus vecais zīdainis. Tāpat dzīvoklī bija trīs, četrus un piecus gadus veci bērni. Bērnu organismi no bada bija novājināti.