Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

UZMANIES: apledojuma dēļ vietām apgrūtināta braukšana

© F64

VAS "Latvijas Valsts ceļi" informē, ka šorīt vietām Latgalē un Zemgalē apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem autoceļiem. Atsevišķos rajonos Vidzemē un Zemgalē bieza migla.

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Šorīt ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 109 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības.

Šobrīd braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti ir sekojošos ceļa posmos:

  • Daugavpils virzienā no Nīcgales līdz Krāslavai, no Varakļāniem līdz Terehovai, no Grebņevas līdz Rēzeknei un no Špoģiem līdz Medumiem;
  • Bauskas virzienā visa maršruta garumā;
  • Jelgavas virzienā no Rīgas līdz Jelgavai;
  • Liepājas virzienā no Rīgas līdz Kalnciemam;
  • Ventspils virzienā no Rīgas līdz Kūdrai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Balvu, Bauskas, Cēsu, Daugavpils, Jēkabpils, Limbažu, Ludzas, Ogres, Preiļu, Rēzeknes un Valmieras apkārtnē.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā ievērojami nokrišņi nav gaidāmi.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, aicinām autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un stilu.

Autobraucēji ir aicināti ziņot par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem, ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem VAS Latvijas Valsts ceļi pa diennakts tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma Twitter un Facebook kontos.