Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Restorāns Mūza – Bauskas pilsētas vizītkarte

© Foto: Markels ZALUCKIS

Kopš šīs vasaras sākuma viesnīcas Rixwell Hotel Bauska pirmajā stāvā ir atvērts restorāns Mūza. Tūristi pilsētu vispirms vērtē tieši pēc viesnīcas un restorāna, tāpēc restorāns Mūza zināmā mērā ir pilsētas vizītkarte.

Ēdienkartei sezonāls raksturs

Vaicāts, ar ko īpašs ir restorāns Mūza, šefpavārs Kristaps Ozols uzsver: «Es šo vietu nesauktu par restorānu, jo tas uzliek gan milzīgu atbildību, gan zināmus rāmjus. Es to saucu par augsta līmeņa ēstuvi. Pie mums nebūs ātri un vienkārši, bet ar pozitīvu attieksmi un radošu pieeju. Ēdieni tiek gatavoti no svaigiem produktiem, tāpēc ēdienkarte mainās līdz ar sezonu. Vasarā vairāk izmantojam to, kas aug virs zemes, ziemā to, kas zem zemes. Man ir ļoti svarīgi, lai klients varētu nobaudīt veselīgu un labi pagatavotu ēdienu.»

Tikko spēkā stājusies jaunā ēdienkarte, kurā ir gan tradicionālie ēdieni, gan mazliet no eksotikas. Piemēram, astoņkāji. Būs arī zuši un reņģes, kā arī visiem zināmi, bet netradicionāli pagatavoti un pasniegti gaļas ēdieni. Restorāns būs atvērts arī Ziemassvētku laikā. Gada nogalei šefpavārs sola sagatavot arī ko īpašu - tādu, kas asociējas ar Ziemassvētkiem un Jaungadu.

Uz vietas gatavoti pelmeņi, pastas un mērces

Restorāns piedāvā apmeklētājiem iegādāties pašu gatavotus bio pelmeņus mājas lietošnai un pastas jeb makaronus. Arī maizīte cepta un piedevu mērces tiek gatavotas pašu virtuvē, nevis iegādātas no lielajiem ražotājiem. «Cenšos cilvēkiem piedāvāt tikai pašu to labāko, to, kas garšo pašam. Pamazām top latviskais piedāvājums - izlejamās bērzu sulas, Latvijā ražotie vīni un vēl dažādas lietas, kas top no Latvijas dabas veltēm. Mēs neatsakāmies no latviskajām vērtībām, bet vēlamies klientiem tos pašus zināmos produktus pasniegt ar kādu odziņu - nu tā, lai ikdienu padarītu krāsaināku.» Tāpēc arī uzsākta vēlo brokastu jeb branča prakse, kas ārpus Rīgas vēl maz izplatīta. Branči tiek rīkoti apmēram reizi mēnesī - tie ir kā brīvdienu svētku brokastis - ar izsmalcinātiem un veselīgiem ēdieniem, pozitīvā gaisotnē, mājīgā atmosfērā.

Šefpavārs aicina gan lielus, gan mazus pieteikties ēst gatavošanas meistarklasēm. Mazajiem būs iespēja iemācīties piparkūku cepšanas noslēpumus, bet pieaugušajiem dažādus citus profesionālu pavāru meistarstiķus, lai arī mājās gatavotajam ēdienam piemistu laba restorāna garša un izsmalcinātība.

Banketiem un tūristiem

Mūza pieņem arī izbraukuma banketu pasūtījumus, kā arī piedāvā sarīkot banketu savās telpās. Zāle vienlaikus var uzņemt 60 līdz 70 viesu, tāpēc ar iepriekšēju rezervāciju laipni tiek uzņemti arī tūristu autobusi. Kā viens no iemesliem, kāpēc svinībām vai citam pasākumam izmantot tieši šo vietu, ir viesnīcas klātbūtne - arī tālākiem viesiem nebūs jādomā, kā pēc svinībām nokļūt mājās - droši var lustēties, jo naktsmājas ir vien dažu soļu attālumā.

Par visiem jaunumiem un piedāvājumiem sekojiet restorāna Mūza Facebook kontā, mājaslapā draugiem.lv.