Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Valmieras Valsts ģimnāzijai striktāki uzņemšanas noteikumi

MĀKSLAI jaunās cilvēka personības izaugsmē ir liela loma, tāpēc ģimnāzijas direktors Artūrs Skrastiņš turpinās priekšgājēja uzsākto tradīciju skolas gaiteņos iekārtots mākslas izstādes, patlaban skatāmi Olafa Muižnieka darbi © Ojārs Lūsis

Valmieras Valsts ģimnāzija saņēmusi atzinības rakstu no Rīgas Tehniskās universitātes rektora «Par kvalitatīvu un nesavtīgu darbu, sagatavojot 25 skolēnus studijām RTU 2015./2016. mācību gadā». Šis ir tikai viens no piemēriem, kas raksturo Valmieras Valsts ģimnāzijas realizēto augsto izglītības kvalitāti.

Lai valsts ģimnāzijas veiksmīgi realizētu savu misiju, ievērojot esošo demogrāfisko situāciju un izglītības iestāžu finansēšanas kārtību, nopietni jāpārdomā skolēnu uzņemšanas noteikumi. Valmieras Valsts ģimnāzijas direktors Artūrs Skrastiņš uzsver: «Lai veiksmīgi realizētu skolēnu apmācību viņu izvēlētajās mācību programmās un panāktu līdzīgi motivētu klases skolēnu sastāvu, no nākamā mācību gada stāsies spēkā nedaudz izmainīti, dažviet striktāki uzņemšanas nosacījumi, ņemot vērā izvēlētās mācību programmas specifiku. Mums ir jāatceras, ka ģimnāzijā iegūtajai izglītībai un attiecīgi prasībām un vērtējumiem ir jābūt augstākiem nekā vidusskolā. Ģimnāzijā ir vieta spēcīgi motivētiem un ambicioziem jauniešiem, kuriem ir augsti mērķi un pārliecība, ka pamatīgas zināšanas un iegūtās kompetences ir viņu izaugsmes pamatā, kas balstītas uz skolā pieņemtajām cilvēciskajām vērtībām.»

Īpaša uzmanība arī turpmāk tiks pievērsta eksakto zinātņu mācību programmām un to pilnveidošanai, kā arī materiāli tehniskās mācību bāzes uzlabošanai. Ģimnāzija ir iesaistījusies ES līdzfinansētā projektā, no kura plāno piesaistīt finansējumu šo mācību priekšmetu kvalitatīvai un mūsdienīgai apmācībai nepieciešamās materiāli tehniskās bāzes uzlabošanai. Jau tagad tiek pārplānota skolas ēkas infrastruktūra un telpu izvietojums, lai tas atbilstu izvirzītajiem mērķiem.

Liela loma audzēkņu turpmākās karjeras izvēlē un sevis pilnveidošanā izvēlētajā nozarē ir papildu izglītības iespējām, kas tiek organizētas dažādu profilu papildu izglītības skolās: Jauno ķīmiķu skolā, Vidzemes Matemātikas skolā, Vidzemes Jauno ģeogrāfu skolā, Jauno biologu un mediķu skolā, jauno pedagogu, psihologu un mākslas skolās, kā arī fiziķu, politiķu, juristu un citās profesionālā novirziena skolās, kurās nodarbības vada gan Valmieras pedagogi, gan pasniedzēji no vadošajām Latvijas augstskolām.

Ievērojot to, ka Valmierā ir izveidots izglītības iestāžu tīkls ar plašu piedāvājuma spektru mākslās, Valmieras Valsts ģimnāzija pārskata savas realizējamās izglītības programmas mākslu jomā. No nākamā gada, visticamāk, Valmieras Valsts ģimnāzijā iepriekš realizēto piecu licencēto izglītības programmu vietā vairs būs četras: Vispārējās vidējās izglītības matemātikas, dabas zinību un tehnikas virziena izglītības programmas ar matemātikas un dabas zinātņu novirzieniem; Vispārējās vidējās izglītības humanitārā un sociālā virziena; Vispārējās vidējās izglītības vispārizglītojošā, atsakoties no Vispārējās vidējās izglītības profesionālās izglītības programmas mākslās. Skolas direktors ir pārliecināts, ka uz mākslām vērstā izglītības programma rada nevajadzīgu konkurenci ar citām uz mākslām vērstām programmām, ko realizē Valmieras Mākslas vidusskola, Valmieras Mūzikas skola vai Valmieras Viestura vidusskolas teātra klase. Tajā pašā laikā tiek saglabāta visi ar šo mācību programmu saistītie interešu izglītības pulciņi, tajā skaitā teātra un vizuālajās mākslās. Mēs esam pārliecināti, ka mūsdienīgam inteliģentam cilvēkam ir vienlaikus un vienlīdz spēcīgi jāpilnveido abas smadzeņu puslodes, tādēļ mēs centīsimies piedāvāt attiecīgas izglītības un interešu izglītības programmas.