Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Jūras akmentiņi izdod disku Mēs

Pavisam nesen Jūras akmentiņi ar Grand Prix atgriezās no festivāla Itālijas pilsētā Rimini © Publicitātes foto

Šogad aprit tieši 20 gadu, kopš dibināta bērnu un jauniešu vokālā grupa Jūras akmentiņi. Lūcijas Boitmanes vērā ņemamais ieguldījums grupas dibināšanā un attīstībā ir vainagojies ar panākumiem uz Latvijas un starptautiskajām skatuvēm, pielīdzinot Jūras akmentiņus šīs mūzikas jomas ikonām, piemēram, Dzeguzīte un Knīpas un knauķi.

Ja runājam tikai par pēdējā gada sasniegumiem, tad nedrīkst nepieminēt iegūto Grand Prix tikko notikušajā festivālā Itālijas pilsētā Rimini, kā arī grupas solistes Karlīnas Priedēnas sniegumu un saņemto atzinību festivālā Slāvu tirgus. Šajā mūzikas projektā pieaugošo konkurencē Latviju pārstāvēja Ieva Sutugova, bet bērnus jau pieminētā Karlīna.

Vaicāts par to, kas dzirdams būs Jūras akmentiņu jaunajā albumā, Ventspils pilsētas stratēģisko kultūras projektu vadītājs Kaspars Antess stāsta: «Pagājušā gada rudens pusē Jūras akmentiņi piedalījās muzikālajā projektā – izrādē Mēs, kas guva ļoti lielu atsaucību, it īpaši no izrādes mērķa auditorijas – jauniešu puses. Dziesmu tekstu autors ir Guntars Račs, bet mūziku sarakstījis grupas Prāta vētra basists Ingars Viļums. Izrāde vērš jauniešu uzmanību uz ļoti izplatītiem sociālajiem procesiem – mūsdienu tehnoloģiju ietekmi uz jauniešu savstarpējām attiecībām. Gan izrādes tematika, gan Guntara Rača teksti un Ingara Viļuma mūzika izveidoja simbiozi, kas neatstāj vienaldzīgus, tāpēc, atzīmējot grupas pastāvēšanas 20 gadu jubileju, jaunajam albumam tika izvēlētas dziesmas no šīs izrādes. Jūras akmentiņi ar dziesmām un izrādi rudenī uzstāsies ne tikai Ventspilī (18. septembrī), bet arī citās Latvijas pilsētās. Īpaši gribu izcelt Ingara Viļuma ieguldījumu albuma tapšanā – faktiski katra nots ir ierakstīta stingrā mūziķa uzraudzībā – kopā tika liktas gan Ventspils ierakstu studijas, gan citu studiju tehniskās iespējas, lai ieraksts būtu ne tikai satura ziņā aktuāls, bet tam piemistu arī lieliska skaņu ieraksta kvalitāte.»

Jaunais Jūras akmentiņu albums oficiāli klajā nāks septembra sākumā – līdz ar jaunā mācību gada sākšanos. Disks tiks izdots sadarbībā ar Ventspils pilsētas pašvaldību.