Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

TIEŠRAIDE: Saeimas pirmā sēde rudens sesijā

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Saeima šodien sanāks uz pirmo sēdi šī gada rudens sesijā, informē Saeimas Preses dienests.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija ir lūgusi Saeimu veikt izmaiņas darba kārtībā un iekļaut tajā grozījumus Imigrācijas likumā. Ar tiem plānots Krievijas pilsoņiem, kuri līdz likumā noteiktajam datumam - 1.septembrim - bija pieteikušies, taču nav sekmīgi nokārtojuši valsts valodas pārbaudi vai attaisnojošu iemeslu dēļ nav to kārtojuši, iespēju pagarināt termiņuzturēšanās atļauju uz laiku līdz diviem gadiem.

Sēdē galīgajā lasījumā plānots skatīt grozījumus, ar kuriem paredzēts noteikt, ka liecinieku neierašanās vairs nebūs šķērslis laulības noslēgšanai. Tāpat deputāti galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Notariāta likumā, ar kuriem iecerēts potenciālajiem mantiniekiem atvieglot dokumentu iesniegšanu zvērinātam notāram.

Otrajā lasījumā plānots skatīt likumu grozījumus paliatīvās aprūpes pieejamības uzlabošanai. Savukārt pirmajā lasījumā deputāti skatīs OCTA likuma grozījumus. Tie paredz precizēt Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja darbību, novērst ar apdrošināšanu saistītu krāpšanu un efektīvāk aizsargāt satiksmes negadījumos cietušo personu tiesības.

Deputātiem būs jālemj arī par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū ir grozījumi Ceļu satiksmes likumā, kas paredz palielināt sodus par rupjiem atļautā braukšanas ātruma pārkāpumiem. Tāpat Saeimai būs jālemj, vai komisijām nodot grozījumus, ar kuriem iecerēts modernizēt mantojuma tiesību regulējumu, kā arī grozījumus Krimināllikumā, kas paredz palielināt kriminālsodus par nelegālu personu pārvietošanu pāri valsts robežai.

Vēl Saeimai būs jālemj par Aizsardzības industrijas likuma projekta nodošanu vērtēšanai komisijās. Tas izstrādāts, lai nodrošinātu Nacionālo bruņoto spēku valsts aizsardzības uzdevumu un starptautisko saistību izpildei nepieciešamo preču piegādes un pakalpojumu sniegšanas drošību.

Vēl Saeima šodien lems, vai pagarināt Latvijas karavīru dalību NATO misijā Kosovā. Tāpat paredzēts uzklausīt parlamentārās izmeklēšanas komisijas par finanšu sektora "kapitālā remonta" sekām galaziņojumu.

Saeimai būs jālemj arī par 12 973 Latvijas pilsoņu kolektīvā iesnieguma "Par Latvijas nepievienošanos Stambulas konvencijai" turpmāko virzību.

Ar sēdes dārba kārtību vari iepazīties šeit!