Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Helmanis NA kongresā: Tuvākais mērķis ir iegūt noteikšanu izglītības sfērā

© facebook.com

Sestdien, 4.decembrī, norisinājās partijas “Nacionālā apvienība” kongress, kurā tika pārvelēta partijas valde, tāpat arī partijas biedri uzstājas ar runām. Vienā no tām izskanējis, ka tuvākais partijas mērķis ir “iegūt noteikšanu izglītības sfērā”.

“Nacionālās apvienības” kongresā Ogres mērs Egils Helmanis savā runā teicis: “Tomēr, manā izpratnē demogrāfijai ir vismaz trīs svarīgi virzieni; ne tikai skaits, bet arī tas, kādi ir ekonomiskie apstākļi, kuros mūsu pēcnācēji dzīvos. Un, kas iespējams ir pats svarīgākais - kāda būs garīgā un vērtību vide, kurā dzīvos nākamās paaudzes?

Nešaubos, ka ļoti daudzu nacionāli noskaņotu latviešu prātos ir pārcilāta dilemma - kā lai audzina bērnus, vadoties no latviska un tradicionāla pasaules skatījuma, ja mūsu sabiedrībā ar mediju un izglītības sistēmas starpniecību tiek ienestas svešas antivērtības? Ja tiek mērķtiecīgi apklusināti un apkaroti konservatīvā viedokļa paudēji? Ja tiek uzspiesta diskusija par tik pašsaprotamiem jēdzieniem kā “tēvs” , “māte”, “vīrietis”, “sieviete”?

Tādēļ es uzskatu, ka līdztekus ekonomikai un kultūrai, kurā šobrīd esam guvuši zināmu ietekmi, līdztekus cīņai par lielākiem bērnu pabalstiem, mums skaidri jāpasaka sev un pārējai sabiedrībai, ka mūsu tuvākais mērķis ir iegūt noteikšanu izglītības sfērā.

Esmu pārliecināts, ka tas ir absolūti svarīgi - mūsu tautai ir jājūtas drošai, ka tā var laist pasaulē nākamo paaudzi, bez bailēm, ka mūsu bērni un mazbērni tiks garīgi nolaupīti viņu vecākiem un latviešu tautai kopumā! ”

Šobrīd izglītības joma ir partijas “Jaunā konservatīvā partija” pārraudzībā un ministra vietu ieņem partijas biedre Anita Muižniece.