Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Demiters: Politika man nesniedz gandarījumu

Reformu partijas (RP) valdes un Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edmunds Demiters savus amatus partijā atstās tāpēc, ka darbs politikā viņam nesniedz gandarījumu.

Šorīt telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" Demiters sacīja, ka ikvienam cilvēkam, darot savu darbu, gribas saņemt kaut kādu gandarījumu, bet viņam no darbošanās politikā šī gandarījuma nav. RP valdes priekšsēdētājs uzsvēra, ka nerunā par materiālo, bet gan morālo gandarījumu.

Darba apjoms pēdējā pusotra gada laikā esot bijis patiešām liels, un dažādas problēmas partiju vajājušas teju ik dienu. Taču konkrētu lēmumu par aiziešanu no politikas Demiters pieņēmis gadumijā, kas katram cilvēkam esot laiks, kad izvērtēt padarīto un nākotnes plānus.

Uz jautājumu, vai sarežģījumi valdības veidošanas procesā bija viņa "pēdējais piliens", Demiters atbildēja, ka "to var nosaukt par pēdējo pilienu, bet tas nav vienīgais".

Vaicāts, vai viņa lēmums nav saistīts ar nesaskaņām RP iekšienē, Demiters paskaidroja, ka partijā notiekošais nav mainījies uz slikto pusi, gluži pretēji - pēdējā laikā biedri kļuvuši pat saliedētāki, ir vērojamas pozitīvas iezīmes.

Lūgts komentēt RP un "Vienotības" tuvināšanos, Demiters kārtējo reizi atzina, ka tas nebūs viegli. Tomēr ir tāds instruments kā sarunas, un arī šoreiz abu partiju pārstāvjiem sarunu gaitā būs jācenšas rast risinājums, sacīja RP valdes priekšsēdētājs.

Kā ziņots, Demiters vakar žurnālistiem paziņoja, ka nolēmis nekandidēt 12.Saeimas vēlēšanās. Tāpat viņš plānojot atstāt RP valdes priekšsēdētāja un partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētāja amatus.

Demiters atzina, ka pēdējo divu gadu laikā politikas viņam bijis "pārpārēm".