Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Latvijas, Igaunijas un Vācijas policisti diskutē par pasūtījumu slepkavību izmeklēšanu

Latvijas, Igaunijas un Vācijas policijas pārstāvji pulcējušies Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, lai dalītos pieredzē par pasūtījumu slepkavību izmeklēšanu.

Divu dienu konferencē, kas noslēgsies trešdien, piedalās ne tikai policiju un robežsardzes dienestu pārstāvji, bet arī viņu kolēģi no prokuratūrām un tiesām, aģentūru BNS informēja Igaunijas policijas Ziemeļu prefektūrā.

Ziemeļu prefektūras kriminālizmeklēšanu nodaļas vadītājs Prīts Perkna, kas vada konferences organizēšanu, teica, ka Igaunijas amatpersonu pieredze darbā ar pasūtījumu slepkavību izmeklēšanu ir neliela, reti notiek apmācības un ir jāattīsta sadarbība ar citām institūcijām.

Konferences galvenais mērķis ir veicināt dažādu valsts institūciju sadarbību, viņš teica.

Starptautiskajā praksē policisti jau gadiem ilgi strādā, lai izmeklētu un novērstu pasūtījuma slepkavības. Ņemot vērā Igaunijas nelielos izmērus, kur visi cits citu pazīst, policija cieši ir sadarbojusies arī ar kolēģiem no citām valstīm.

Konferencē nolasītie ziņojumi un diskusijas netiks publiskotas.

2007.gadā Ziemeļu prefektūra pirmo reizi sadarbībā ar Eiropas Komisiju organizēja konferenci par slepkavībām, kurā runāja par to, kā pierādīt slepkavības. Savukārt 2009.gadā līdzīgas konferences temats bija uzbrukumu skolām novēršana un izmeklēšana.