Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Kuldīgā pie stūres pieķer piedzērušās amatpersonas

© Gints Ivuškāns/ F64

Kāds Kuldīgas novada iedzīvotājs, norādot, ka pilsētā rupji pārkāpti ceļu satiksmes noteikumi. Proti, pie apturētas automašīnas stūres sēdusies sieviete alkohola reibumā. Turklāt dzērājšofere esot vietējās pašvaldības darbiniece, vēsta "Bez Tabu".

"Valsts svētkos, 18. novembrī, ap pusvieniem naktī policija apturēja sievieti ar “BMW” markas automašīnu. Vadītāja neapstājās pie “Stop” zīmes. Izrādās, pie stūres 2,87 promiļu reibumā atradās Kuldīgas novada pašvaldības iepirkumu speciāliste, bet blakus sēdēja Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja. Abas ir amatpersonas! Vai viss tiek slēpts? Vai pašvaldībā var strādāt šāda persona - atbildēt par iepirkumiem 2,87 promilēs?"

Šajā lietā ir vēl viens būtisks fakts - līdzās dzērājšoferei sēdējusi cita kolēģe no pašvaldības, kura ir vietējās pašvaldības policijas inspektora dzīvesbiedre.

Vietvaras likumsargu priekšnieks Kaspars Šabāns gan noliedz, ka tas ietekmējis pārkāpuma fiksēšanu. Tieši pašvaldības policijas ekipāža Stendes un Saldus ielas krustojumā arī pamanīja konkrēto automašīnu, kuras vadītāja vispirms ignorēja “Stop” zīmi. Turklāt transportlīdzekļa apturēšanas laikā bez uzaicinājuma izkāpa abas amatpersonas jeb vadītāja un pasažiere. Ejot pēc alkometra, automašīnas vadītāja pēkšņi iekāpa “BMW” un pameta pārkāpuma vietu. Pašvaldības darbiniece savu bēgšanu pabeidza mājas pagalmā Rumbas pagastā.

Lai arī pašvaldība gaida oficiālus lēmumus un verdiktus, kā arī iespējamās pārsūdzības, jau šobrīd notiekot darbinieku vērtēšana. Valsts policija pat atklāj, ka ir ne tikai uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē, bet arī trīs administratīvo pārkāpumu procesi, tostarp par nepakļaušanos policijas likumīgajām prasībām.