Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Šausmas Kauguros: vīrietis palūdz runāt latviski, bet viņu smagi piekauj

© F64

Stāsts ir par kādu incidentu Kauguros. Iespējams, aizrādījums par krievu valodas izmantošanu saziņā bija iemesls uzbrukumam, kurā cieta kāds vietējais iedzīvotājs, vēsta "Degpunktā".

To, ka ar draugu viss nav kārtībā, cietušā draudzene saprata 11. novembra rītā, kad vīrietis ieradās pie viņas mājās. Izsaukt policiju uzreiz notikuma vietā cietušais nespēja.

Apskatot draugu, bija skaidrs, ka nepieciešama mediķu palīdzība. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests gan neatbrauca, jo telefona sarunā tika nolemts, ka cietušais pats ir spējīgs tikt līdz slimnīcai. Sekoja zvans likumsargiem, kuri ieradās un pieņēma vīrieša iesniegumu.

Viņš stāstīja, ka naktī uz sestdienu vēlu atgriezies mājās un devies pastaigā ar suni. Iegājis bārā Raiņa ielā, kur sastapis attāli zināmu vīrieti, ar kuru izcēlies konflikts. Par ko tas īsti bija, cietušā draudzene nezina. Viņa stāsta, ka daudzas ainas vīrietim no notikuma pagaisušas galvas traumas un šoka dēļ. Bet, iespējams, situāciju saasināja viņa aizrādījums runāt latviešu valodā.

"“Lai izvairītos no konflikta, cietušais apsēdās no bāra pie galdiņa un, acīmredzot, palūdza runāt latviski. Tad, saprotot, ka konflikts var eskalēties, viņš vienkārši pagriezās un gāja prom. Bija tumšs, apmēram pēc 1, ap pus 2 naktī. Tad bija sekojis sitiens no aizmugures, un, kad viņš ir pagriezies, bija ļoti spēcīgs sitiens pa seju, pa aci, pēc kura šis cilvēks ne visu atceras. Problēma ir tajā, kas arī tika skaidrots policistu kungiem, ka sitienā tika traumēta acs, kurai nesen veikta kataraktas operācija, līdz ar to šāda trauma ir īpaši bīstama."

Likumsargi aizbrauca, un cietušais nolēma sagaidīt mirkli, kad jutīsies nedaudz labāk un spēs sēsties pie stūres, lai tiktu līdz slimnīcai. Pirmdien no rīta vīrietis devās uz ārstniecības iestādi, kā arī saņēma Valsts policijas lēmumu. Uzsākts administratīvais pārkāpuma process par maznozīmīga miesas bojājuma nodarīšanu.

Slimnīcā vīrietim veiktas vairākas izmeklēšanas, un šobrīd konstatēts, ka lauzts galvas kauss vairākās vietās acs rajonā un smadzenēs ir asins izplūdums. Cietušajam būs nepieciešama galvas operācija. Valsts policijā noskaidrojam, ka šobrīd cietušajam nav pamata satraukumam. Izmeklēšana nav beigusies.