Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policija aizdomās par Jauno ebreju kapu apgānīšanu aizturējusi organizētu grupu [papildināta]

Valsts policija aizturējusi organizētu grupu aizdomās par pērnā gada nogalē notikušo Jauno ebreju kapu apgānīšanu Rīgā, informēja Rīgas reģiona pārvaldes pārstāve Sigita Pildava.

Plašāka informācija tiks sniegta ceturtdien plkst.12.30 preses brīfingā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē. Informāciju sniegs Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis.

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma", atsaucoties uz tā rīcībā esošu informāciju, trešdien vakarā vēstīja, ka aizturētie ir vairāki krieviski runājoši jaunieši - tā dēvētie ekstrēmisti.

Jau vēstīts, ka pērn naktī no 7. uz 8.decembri Rīgā tika apgānīti Jaunie ebreju kapi, uz 89 kapu pieminekļiem uzzīmējot kāškrustus. Policija par kapos notikušo sāka kriminālprocesu pēc diviem Krimināllikuma pantiem - par nacionālā, etniskā un rasu naida izraisīšanu un kapa un līķa apgānīšanu.

Pēc dažām dienām naktī uz 13.decembri tika apķēpāts arī ievērojamā ebreju glābēja Žaņa Lipkes piemiņas akmens, tomēr šajā gadījumā nekāda simbolika uz piemiņas akmens netika attēlota.