Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Uzrāda apsūdzības pedofilam par mazgadīgu meiteņu izvarošanu un citiem noziegumiem

© Pixabay

Rīgas tiesas apgabala prokuratūra uzrādījusi apsūdzību iepriekš sodītam pedofilam par mazgadīgu meiteņu izvarošanu, pamudināšanu lietot narkotikas un citiem noziegumiem.

Prokurore personai ir uzrādījusi apsūdzības pēc sešiem Krimināllikuma pantiem - izvarošanu, seksuālu vardarbību, vajāšanu, apreibinošu vielu neatļautu glabāšanu, par pamudināšanu lietot narkotiskās vielas un nelikumīgu brīvības atņemšanu, aģentūrai LETA pastāstīja prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Patlaban lietā notiek pirmstiesas izmeklēšana.

Valsts policija iepriekš aģentūru LETA informēja, ka pagājušā gada 24.jūlija policijā vērsās sieviete par to, ka pret viņas 12 gadus veco meitu kāds vīrietis pret viņu veicis seksuālu vardarbību. Tobrīd vīrieša personība nebija noskaidrota un meitenei bija zināms tikai viņa vārds un tas, ka viņš dzīvo kaut kur Rīgas centrā.

Policija veica aktīvas izmeklēšanas un operatīvās darbības ar mērķi noskaidrot un aizturēt vainīgo personu. Tika noskaidrots, ka 2020. gada marta sākumā 1959.gadā dzimušais vīrietis vērsa seksuālu vardarbību, proti, veicot dzimumaktus un aktus pretdabiskā veidā, pret minētās sievietes 12 gadīgo meitu un tās pašas noziedzīgās darbības izdarījis pret vēl vienu 12 gadīgu meiteni.

Mazgadīgas meitenes tika ieslēgtās dzīvoklī, viņām bija liegta iespēja aiziet, kā arī viņas piespieda lietot narkotiskās vielas.

Vienu meiteni vēl ilgi pēc notikušā, proti, no 2020. gada marta sākuma līdz 2020.gada jūlijam viņš vajāja, tajā pašā laikā turpinot pret viņu veikt seksuālu vardarbību.

Veicot apjomīgu izmeklēšanas darbu, jau iesnieguma saņemšanas dienā policija noskaidroja iespējamo vainīgo vīrieti un viņa atrašanas vietu.

Tās pašas dienas vēlā vakarā policisti viņu aizturēja un viņa dzīvesvietā veica kratīšanu, kuras laikā konstatēja un izņēma narkotiskās vielas - amfetamīnu.

Personai tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Vīrietim par minētajiem nodarījumiem draud mūža ieslodzījums, vai brīvības atņemšana līdz 20 gadiem.