Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Rīga aizturēts rūdīts mājokļu apzadzējs

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

6. oktobrī Valsts policija saņēma informāciju, ka Vecmīlgrāvī apzagts kāds dzīvoklis. No mājokļa tika nozagti divi televizori, kuru vērtība bijusi ap 500 eiro, ziņo Valsts policija.

Ierodoties notikuma vietā, Valsts policijas Rīgas Ziemeļu iecirkņa policisti noskaidroja, ka garnadzis dzīvoklī iekļuvis izsitot logu. Notikuma brīdī dzīvokļa īpašniece nav atradusies mājās. Jāpiemin, ka cietušajai bija aizdomas, kurš šo noziegumu veicis - iespējams, paziņa, kurš pie sievietes kādu laiku esot dzīvojis.

Veicot izmeklēšanas darbības, likumsargi noskaidroja, ka aizdomās turētais jau vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā par analoģiskiem noziegumiem. Nekavējoties tika uzsākti šīs personas meklēšanas pasākumi, kuru rezultātā iespējamais vainīgais tika atrasts un aizturēts. Vienu no nozagtajiem televizoriem garnadzis bija nodevis lombardā. Šo televizoru likumsargiem izdevās atgūt.

Pret 1968.gadā dzimušo vīrieti uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas - par zādzību, kas izdarīta iekļūstot dzīvoklī. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Jāpiemin, ka aizturētais pašlaik nodots Ogres iecirknim, jo ir aizdomas, ka šis vīrietis veicis likumpārkāpumus arī šajā apkaimē.