Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Mīlgrāvī divi iekarsuši kungi izsit sabiedriskā transporta logu

Attēlam ilustratīva nozīme © Ilze Zvēra, F64 Photo Agency

4.augustā pulksten 22.30 Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbinieki, patrulējot Mīlgrāvī, pamanīja Rīgas satiksmes autobusu, kuram bija ieslēgts avārijas signāls. Blakus sabiedriskajam transportam stāvēja vairāki satraukti jaunieši. Policisti nolēma apstāties un pārliecināties vai nav nepieciešama palīdzība.

Pie likumsargiem piesteidzās autobusa šoferis, kurš pastāstīja, ka pirms neilga laika transportā bijuši divi agresīvi noskaņoti vīrieši. Abi iereibušie kungi, konfliktējot savā starpā, sākuši vicināt dūres līdz izsituši autobusam logu. Pēc notikuma pārkāpēji aizgājuši daudzdzīvokļu namu virzienā.

Pārrunu laikā viens no jauniešiem pastāstīja, ka paziņa, kurš arī bijis notikušā aculiecinieks, aizgājis tanī pašā virzienā, uz kuru devušies pārkāpēji. Jaunietis piezvanīja paziņam, kurš apstiprināja, ka vainīgās personas atrodas netālu no viņa un nosauca precīzu atrašanās vietu.

Policisti, sekojot norādēm, nokļuva līdz kādam dzīvoklim, pie kura ieejas uz grīdas bija vairāki asins pilieni. Pieklauvējot pie durvīm, tās atvēra sieviete, kura uzreiz sāka aizstāvēt abus vīriešus. Pārrunu laikā pie durvīm pienāca arī meklētie vīrieši, kuriem lūgts iznākt no dzīvokļa, lai noskaidrotu notikušā apstākļus.

Rīgas pašvladības policija

Abi iereibušie kungi aizvesti atpakaļ uz notikuma vietu, kur viņus atpazina gan autobusa šoferis, gan notikušā aculiecinieki. Jautājot, kāpēc izsituši autobusam logu, pārkāpēji skaidroja, ka tas noticis netīšām.

Uz notikuma vietu izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuriem 26 un 27 gadus vecie vīrieši nodoti turpmāko procesuālo darbību veikšanai.