Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Imantas pedofila lieta vēl tiesā

© F64

Rīgas apgabaltiesa līdz 5. jūlijam atlikusi krimināllietu pret Nauri Pikšteinu. Lieta tiek izskatīta aiz slēgtām durvīm. Viņam tagad ir cits aizstāvis – advokāte Helēna Purviņa, Neatkarīgajai sacīja N. Pikšteina iepriekšējais advokāts Antons Drēbnieks.

N. Pikšteins lūdza Rīgas apgabaltiesai veikt viņam papildu medicīnas pārbaudes, un tiesa lūgumu apmierināja. Jāatgādina, ka iepriekš ekspertīzē N. Pikšteins atzīts par pieskaitāmu.

Imantas pedofils vēlas, lai sods būtu mazāks, un pirmās instances tiesā mazāku cietumsodu viņam prasīja arī prokurors. Tiesa lēma citādi. Latvijas Televīzija vēstīja, ka N. Pikšteina aizstāve prasa sodu, kas būtu krietni mazāks (10-15 gadu) nekā pašlaik piespriestais - brīvības atņemšana uz 25 gadiem un probācijas uzraudzība uz trīs gadiem. Interesanti, kāds būs Rīgas apgabaltiesas lēmums, jo šo lietu var uzskatīt savā ziņā par paraugprāvu. Imantas pedofilam policija pēdas dzina apmēram gadu, tajā laikā viņš turpināja seksuālus noziegumus pret septiņām mazgadīgām un nepilngadīgām meitenēm.

Pēc aizturēšanas N. Pikšteins vainu atzina, sadarbojās ar policiju, tāpēc aizstāvība uzskata, ka Rīgas Kurzemes rajona tiesas sākotnējais nolēmums par sodu ir bijis pārāk bargs. Prokurors apsūdzētajam debatēs prasīja piespriest 20 gadu cietumsodu, advokāts lūdza 17 gadu.