Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Traģiskā velosipēdista nāve: Dzērušajam policistam aizliedz pamest valsti

© Egons Ansbergs/ F64 Photo Agency

Iekšējās drošības birojs (IDB) aizliedzis izbraukt no valsts Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes amatpersonai, kura dzērumā sabrauca velosipēdistu.

14.jūnijā Dobeles novada Bērzes pagastā, raucot virzienā no Dobeles uz Jelgavu, policista vadītā automašīna "Volvo" sadūrās ar "Volkswagen Golf", kas veica kreiso pagriezienu. Pēc sadursmes "Volvo" sadūrās ar metāla barjeru un uzbrauca velosipēdistam.

Velosipēdists - 1969.gadā dzimis vīrietis - tika nogādāts slimnīcā, kur vēlāk mira. Arī policijas darbinieks nogādāts medicīnas iestādē ar dažādām traumām.

Avāriju policijas darbinieks izraisījis savā brīvajā laikā ar privāto mašīnu. Slimnīcā noskaidrots, ka viņš transportlīdzekli vadījis, būdams 1,32 promiļu reibumā.

Valsts policija

Šobrīd IDB tiek veiktas izmeklēšanas darbības. Lai tiktu nodrošināta vispusīga un pilnīga izmeklēšana, un netiktu traucēta pierādījumu vākšana, 20.jūnijā Valsts policijas amatpersona aizturēta par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli alkohola ietekmē, un ja tā izraisījusi cietušā nāvi.

Amatpersonai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi - aizliegums izbraukt no valsts un aizliegums vadīt jebkādas kategorijas transportlīdzekli.

Jau ziņots, ka jūnijā citā avārijā Rīgā, Tērbatas un Matīsa ielas krustojumā notika sadursme starp taksometru "Toyota" un automašīnu "Mercedes-Benz", kuru ārpus darba laika vadīja Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes inspektors. Policijas inspektors automašīnu vadījis 2,58 promiļu stiprā reibumā.

Negadījums noticis ar privāto automašīnu un tajā nav smagi cietušo. Notikuma vietā mediķi sniedza palīdzību 1996.gadā dzimušam vīrietim - automašīnas "Mercedes-Benz" pasažierim. Viņš, tāpat kā pārējie negadījumā iesaistīto automašīnu pasažieri, no hospitalizācijas atteicās.