Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Robežsargi atklāj ievērojamu cigarešu kontrabandu

© Kaspars Krafts/ f64 photo agency

Naktī no 21. uz 22.maiju, robežsargi sadarbībā ar Baltkrievijas kolēģiem, Daugavpils novadā aizturēja 3 vīriešus, kuri personu grupā nodarbojās ar cigarešu kontrabandu, un izņēma 120 tūkstošus kontrabandas cigarešu, vēsta informācija Valsts robežsardzes mājaslapā.

Pārbaudot no sensora saņemto signālu un veicot meklēšanas un vajāšanas pasākumu kompleksu, robežsargi Kaplavas pagastā 15 metri no valsts robežas aizturēja trīs vīriešus bez personu apliecinošiem dokumentiem un speciālajām caurlaidēm. Personu aizturēšanā atbalstu sniedza Baltkrievijas kolēģi, kuri apsekojot valsts robežu Latvijas pusē pamanīja likumpārkāpējus un ar balss komandu un brīdinājuma šāvienu personas apturēja. Netālu no notikuma vietas robežsargi konstatēja 8 melnā polietilēna plēvē ietītus iepakojumus.

Kopumā izņemts 120 tūkstoši cigarešu „Премьер" ar Baltkrievijas akcīzes markām aptuveni 12 tūkstoši eiro vērtībā.

Jāatzīmē, ka divi no aizturētajiem jau nonākuši robežsargu redzeslokā, proti, maija sākumā jau administratīvi sodīti par pierobežas joslas režīma pārkāpumiem.

Arī šoreiz par pierobežas joslas režīma pārkāpumiem 1983., 1988. un 1991.gadā dzimušajiem vīriešiem sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli, savukārt par cigarešu kontrabandu personu grupā uzsākts kriminālprocess.

Likumpārkāpēji, krimināllietas materiāli un lietiskie pierādījumi tālāko procesuālo darbību veikšanai nodoti Valsts ieņēmumu dienesta Muitas policijas pārvaldei.