Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Garnadzis vienas nakts laikā nozog vairākus velosipēdus

© Valsts policija

8. februārī policija saņēma sešus ziņojumus par velosipēdu zādzībām, kas veiktas 7. februāra naktī. Visas zādzības veiktas Teikas rajona jauno projektu mājās, kur velosipēdi atstāti uz balkoniem un pazemes stāvvietās. Velosipēdiem, kas atstāti pazemes stāvvietās, tika pārkniebtas drošības troses.

Veicot izmeklēšanu, noskaidrots, ka visas zādzības ir saistītas un tās izdarījusi viena un tā pati persona. Izmeklēšanas pasākumu laikā vakar 27.februārī tika aizturēts 1990. gadā dzimis vīrietis, iespējamais velosipēdu zaglis.

Tāpat izmeklēšanā noskaidrots, ka nozagtie velosipēdi jau pārdoti. Aptuvenā velosipēdu kopējā vērtība ir ap 1000 eiro.


Aizturētais iepriekš ticis sodīts par mantiskiem noziegumiem tirdzniecības vietās un narkotisko vielu lietošanu.

Uzsākts kriminālprocess par zādzību, kas saistīta ar iekļūšanu telpā. Par šo noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Valsts policija aicina iedzīvotājus būt tālredzīgiem un velosipēdu novietot pēc iespējas drošākā vietā, tādā veidā izvairoties no zādzības. Atgādinām, ka velosipēdus nav ieteicams atstāt uz balkona un citās neaizslēgtās telpās, kur garnadžiem ir viegli piekļūt, kā arī izmantot drošu velosaslēgu.