Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Vīrietis reibumā neatlaidīgi policistiem cenšas dot kukuli

© F64

30.novembrī Durbes novadā, Durbes pagastā uz vietējās nozīmes ceļa pie Krupmuižas Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas darbinieki pamanīja pretī braucošu automašīnu, kura tika apturēta.

Pārbaudes laikā tika konstatēts, ka transportlīdzekļa “Audi 80” šoferis pie stūres atradās alkohola reibumā. Vīrieša izelpā konstatēja 2,16 promiles alkohola. Lai netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, vīrietis policijas darbiniekiem piedāvāja kukuli 200 eiro apmērā, ko darbinieki nepieņēma. Vīrietis nav rimies un piedāvājis kukuli vēl 2, 3 reizes, taču neveiksmīgi. Valsts policijas darbinieki vīrietim noformēja administratīvā pārkāpuma protokolu par transportlīdzekļa vadīšanu alkoholisko dzērienu ietekmē. Šobrīd tiek lemts, kāds būs soda apmērs vīrietim par kukuļdošanas faktu.

Par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, piemēro administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no tūkstoš divsimt līdz tūkstoš četrsimt eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.