Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Brīdina par īpaši viltīgiem krāpniekiem Rīgā

© f64.lv

Kāds rīdzinieks šopēcpusdien sazinājās ar portālu info.riga.lv , pastāstot dīvainu atgadījumu, kurš izskatās pēc bīstama krāpšanas mēģinājuma – viņu uz ielas esot apstādinājis vīrietis baltā mašīnā, kurš piedāvājis bezmaksas traukus un aizvest līdz mājām.

Pēc kunga teiktā, baltā mašīna viņu esot apturējusi brīdī, kad viņš devies uz autobusa pieturu Teikā.

“Pēkšņi mani apturēja balta, eleganta automašīna “Audi”, no tās izkāpa eleganti ģērbies, tumsnējs jauns cilvēks, aptuveni 30 gadu vecs un stādījās priekšā kā rūpnieks no Bulgārijas. Viņš pēc Nila Ušakova lūguma esot atvedis uz Rīgu savu produkciju uz izstādi, tā izstāde ir sekmīgi beigusies, un eksponāti pēc Nila Ušakova vēlēšanās jāatdod pirmajam satiktajam pensionāram par velti,” stāstīja kungs.

Tā nu viņš devies uz mašīnu, kur aizmugurējā sēdeklī bijusi liela kaste, kas aplīmēta ar pannu, katlu un citu trauku attēliem. Laipnais rūpnieks aicinājis sēsties pensionāru mašīnā un solījis aizvest uz mājām ar visiem jauniegūtajiem traukiem.

Iekāpis mašīnā, rīdzinieks pamanījis, ka tur ir arī šoferis. “Tas arī bija ļoti eleganti ģērbies, bet tas bija baigi līdzīgs čigānam. (..) Un es teicu, ka es esmu pensionārs, bet šaubos par to, kas viņi tādi ir,” notikuma gaitu klāstīja kungs.

Mašīnas šoferis norādījis, ka esot bulgāru firmas direktors, minējis arī kādu nosaukumu un pēcāk vārdu patiesumu šķietami mēģinājis pierādīt ar uzskates līdzekļiem. “Izņēma no kabatas lielu maku un tajā makā bija ļoti daudz bankas kartes, bija liela čupa - vismaz 30 banknotes zaļā krāsā, varēja redzēt, ka cipars 100 ir virsū, bet es neredzēju, kas tās par naudas zīmēm bija, eiro tie nebija, bet liela paka. Un tad vēl, šķirstot to maku, izvilka daudzas vizītkartes, tās gar degunu novicināja. Teica, ka tur esot arī Rīgas mēra vizītkarte, bet to tūlīt tai makā iebāza un es arī neprasīju, lai dod tuvāk apskatīties,” atcerējās kungs.

Pēc visa redzētā pensionāram sāka šķist, ka tomēr kaut kas ir aizdomīgs šajos vīriešos un savas aizdomas viņš arī pauda skaļi.

“Kad es viņiem to pateicu, tad viņi izlikās, ka ir apvainojušies un teica, ka es esmu nepateicīgs un bezkaunīgs un ka neko nedabūšot , lai es lasoties prom. (..) Es jau esmu rūdīts, bet, ja kāds notic tam, paļaujoties uz Nila vārdu, kas tad ar tādiem notiek?” stāsta beigās vaicā pensionārs.

Jāpiebilst, ka kunga aizdomas bija pilnīgi pamatotas, jo Rīgas mērs nav iesaistījies nekādā akcijā ar bulgāru uzņēmējiem, kas dāvā bezmaksas traukus.

Rīgas pašvaldības policijā info.rigai.lv pastāstīja, ka šādi gadījumi Rīgā parādās epizodiski. Policijā uzsvēra, ka nokļūstot līdzīgā situācijā, iedzīvotājiem noteikti jāvēršas vai nu valsts vai pašvaldības policijā – ar šādām un citām viltībām ļaundari bieži vien cenšas iekļūt naivāku pensionāru mitekļos, lai tos aplaupītu.

Aicinām ar lielu piesardzību izturēties pret nepazīstamu cilvēku piedāvājumiem doties pie jums mājās vai arī doties kaut kur ar viņiem. Īpašs lūgums mūsu lasītājiem – pabrīdiniet savus vecākus un vecvecākus.