Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Vilcienā atklāj 1,7 miljonus kontrabandas cigarešu

© F64

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas - Baltkrievijas robežas, atklāja 1 700 000 gab. cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām kontrabandu.

Šodien, 2015.gada 26.novembrī, Indras muitas kontroles punktā, veicot no Baltkrievijas Republikas iebraukuša kravas vilciena sastāva muitas kontroli, muitas amatpersonas vagonā ar kukurūzas graudu kravu konstatēja kastes, kurās atradās 1 210 000 gab. "NZ GOLD" un 390 000 gab. "PREMJER" markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Tāpat Indras muitas kontroles punkta amatpersonas, šodien pārbaudot citu no Baltkrievijas Republikas iebraukušu kravas vilcienu, vienā no vagoniem ar akmeņogļu kravu konstatēja 10 melnos polietilēna maisos iepakotas kastes. Tajās atradās 100 000 gab. "PREMJER" markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās. Lietu materiāli nosūtīti VID Muitas policijas pārvaldei jautājuma izskatīšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.