Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Kurzemē medību laikā vīrietim iešauts galvā; sākts kriminālprocess

© F64

Pēc sestdien, 21.novembrī, Kuldīgas novada mežā notikušā smagā negadījuma, kad medību laikā galvā sašauts mednieks, policija ierosinājusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 131.panta par miesas bojājuma nodarīšanu aiz neuzmanības, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Signe Šteinberga.

21.novembrī plkst.13.06 Kuldīgas policijas iecirknī saņemta informācija no Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes par to, ka viņi izbraukuši uz Kuldīgas novada Kurmāles pagasta Vilgāli, kur medību laikā mežā šāviena rezultātā, trāpot ar rikošetu, smagi ievainots mednieks - 1982.gadā dzimis vīrietis. Policija nekavējoties ieradusies notikuma vietā un veikusi nepieciešamās pārbaudes, tajā skaitā noskaidrojusi, ka neviens no medību dalībniekiem neatrodas alkoholisko dzērienu ietekmē, kā arī viss nepieciešamais medību aprīkojums atbilst noteikumiem.

Saistībā ar notikušo tiek pārbaudīts 1986.gadā dzimis vīrietis. Notikuma vietā izņemti divi ieroči.

Visu apstākļu noskaidrošanai policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 131.panta par smaga vai vidēja smaguma miesas bojājuma nodarīšanu aiz neuzmanības. Notiek izmeklēšana, kuras gaitā tiks veiktas arī nepieciešamās ekspertīzes, kā arī tiks lemts par atbildības piemērošanu atbilstoši normatīvajiem aktiem, informēja VP pārstāve.

Cietušais vīrietis pēc negadījuma ievietots Kuldīgas slimnīcas reanimācijas nodaļā. Kuldīgas slimnīcā informēja, ka pacientam ir veikta neiroķirurģijas operācija, taču sīkāku informāciju par viņa veselības stāvokli nesniedza.

Jau ziņots, ka 21.novembrī Kurzemē slimnīcā nogādāts 33 gadus vīrietis, kurš medību laikā ticis sašauts galvā, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša. Cietušo operēt devušies ārsti no Rīgas specializētā medicīnas centra.