Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Psihoaktīvo vielu tirgoņi Rīgā turpina uzdarboties

© F64

Valsts policija pie jauno psihoaktīvo vielu tirgoņiem policija atradusi 54 vielu iepakojumus un nelegālu bisi, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Pagājušajā nedēļā narkotiku apkarošanas biroja darbinieki saņēma informāciju, ka Rīgā, Juglas mikrorajonā, novēroti divi aizdomīgi vīrieši, kas, iespējams, nodarbojas ar narkotisko vielu tirdzniecību.

Policijas darbinieki nekavējoties reaģēja uz saņemto informāciju un konstatēja, ka abi vīrieši nodarbojas ar jauno psihoaktīvo vielu realizāciju. Pagājušās piektdienas pēcpusdienā abas minētās personas tika aizturētas. Pie abiem aizturētajiem kabatās policijas darbinieki atrada arī ap diviem gramiem sevišķi smagās narkotikas - metamfetamīna.

Veicot kratīšanu abu aizturēto dzīvesvietās, pie 1989. gadā dzimušā vīrieša policisti atrada 54 jauno psihoaktīvo vielu iepakojumus, kas bija sapakotas maisiņos pa vienam gramam. Ekspertīzē apstiprinājās, ka atsavinātās vielas atrodas pagaidu aizliegto vielu sarakstā. Tāpat pie vīrieša konstatēta arī gludstobra bise, kurai nebija saņemta glabāšanas atļauja.

Aizturētie ir 1989. un 1991. gadā dzimuši vīrieši. 1991. gadā dzimušajam vīrietim ir spēkā nosacīts sods par iepriekš pastrādātu zādzību, tādēļ tiesa viņam piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu. Savukārt 1989. gadā dzimušajam vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Pret abiem vīriešiem sākts kriminālprocess par jauno psihoaktīvu vielu vai to saturošu izstrādājumu neatļautu realizāciju. Savukārt pret 1991. gadā dzimušo vīrieti sākts kriminālprocess arī par šaujamieroča neatļautu glabāšanu.