Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Apcietina vienu no aizdomās par sieviešu vervēšanu fiktīvajām laulībām aizturētajiem vīriešiem

Vienam no novembra sākumā aizdomās par sieviešu vervēšanu fiktīvajām laulībām aizturētajiem vīriešiem kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums, Valsts policija (VP) turpina izmeklēšanu kriminālprocesā par ļaunprātīgu uzturēšanas tiesību organizēšanu.

VP Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece aģentūru LETA informēja, ka lietā patlaban joprojām ir divi aizturētie, no kuriem viens ir agrāk tiesāts. Viens no aizturētajiem ir apcietināts, bet otram tiesa piemērojusi ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.

Nozieguma atklāšanas eksperimentu ar vēlāko pakaļdzīšanos un aizturēšanu novembra sākumā īstenoja VP Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas darbinieki sadarbībā ar VP Bauskas iecirkņa darbiniekiem un TV3 raidījuma "Bez tabu" darbiniekiem.

VP saistībā ar šo aizturēšanu turpinās izmeklēšana kriminālprocesā, kurš sākts pēc Krimināllikuma 285.2.panta 2.daļas - par ļaunprātīgu personas nodrošināšanu ar iespēju likumīgi iegūt tiesības uzturēties Latvijas Republikā, citā Eiropas Savienības dalībvalstī, Eiropas Ekonomikas zonas valstī vai Šveices Konfederācijā, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā vai ja šāda iespēja nodrošināta divām vai vairākām personām, vai ja to izdarījusi personu grupa, par ko likums paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Sietniece apstiprināja iepriekš televīzijas sižetā pausto, ka šī lieta ir par fiktīvu laulību organizēšanu ar ārvalstniekiem Lielbritānijā. Sīkāku informāciju izmeklēšanas interesēs VP pagaidām nesniedz.

Kā ziņots, 1.novembrī VP sadarbībā ar žurnālistiem aizturēja divus vīriešus par sieviešu vervēšanu fiktīvajām laulībām.

"Modern Times Group" (MTG) sabiedrisko attiecību vadītāja Marta Zandersone aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja, ka aptuveni mēnesi, sadarbojoties VP Zemgales reģiona pārvaldei un TV3 raidījumam "Bez tabu", tika veikts policijas operatīvais eksperiments, lai noskaidrotu iespējamu cilvēktirdzniecības faktu.

Izmeklēšanā tapa zināms, ka kāds vīrietis vervē Latvijas sievietes fiktīvām laulībām ar trešo valstu pilsoņiem Lielbritānijā. Iespējamā vervētāja noteiktajā tikšanās vietā ieradās gan policija, gan "Bez tabu" filmēšanas grupa, lai fiksētu viltus līgavas - eksperimentā pieaicinātas personas -, tikšanos ar iespējamo vervētāju. Atklājās, ka uz Angliju meitene dosies ar Apvienotajā Karalistē reģistrētu auto.

Tā kā vīrieši izraisīja satiksmes negadījumus, policija viņus aizturēja. Iespējamais vervētājs aizturēšanas brīdī ietriecās priekšā stāvošajā auto, bet iespējamais kurjers taranēja "Bez tabu" auto.