Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

VIDEO. Daugavpilī atlaistas divas skolotājas pēc konflikta ar skolnieci, kura pati provocējusi ķildu

© Romāns Kokšarovs/MN

Daugavpilī atlaistas divas skolotājas pēc konflikta ar skolnieci, savukārt pilsētas dome sākusi dienesta pārbaudi, vēsta Latvijas Televīzija ar atsauci uz kanālu LRT+.

LRT+ rīcībā nonākušajā video ir redzams konflikts klasē, kas izcēlies, jo skolotāja aicināja stundu starplaikā savākt izmētātos papīrīšus. Skolniece tam iebildusi, sākusi provocēt, un sācies konflikts.

Meitenes tēvs Jurijs stāstījis, ka viņa meita atvainojusies un atzina savu vainu par konflikta izprovocēšanu.

"Es kā vecāks pateicu, ka nevēlos, lai tiek atlaistas skolotājas, bet direktore paziņoja, ka skolotājas tika atlaistas jau vakar, jo viņām bija pārbaudes laiks," norādījis meitenes tēvs.

Viņš īpaši norādīja, ka arī skolotājas ir atvainojušās un konflikts ir beidzies. Taču skolas direktore lēmusi citādāk, un šādam lēmumam piekrīt arī Izglītības pārvalde.

"Skolotāja nespēja vadīt sevi. Un, ja skolotāja nevadīja sevi, tad, protams, viņa nevadīja arī situāciju," norādījusi Daugavpils Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova.

Skolotāja, kura iestādē nostrādājusi vien trīs nedēļas, sarakstē ar LRT+ atzinusi, ka nav spējusi izturēt dažu bērnu uzvedību.

Pedagoģe uzsvērusi, ka nav rīkojusies pareizi, bet skolas rīcība pēc incidenta viņu sāpinājusi.

"Nākamajā dienā bija sapulce, uz kuru mani neuzaicināja. Neviens no administrācijas nezvanīja. Tas jau ir rādītājs, kā strādā skola," rakstīja no darba atlaistā skolotāja.

Otra skolotāja atlaista no darba tāpēc, ka viņa aizstāvēja savu kolēģi.

Skolas direktore norādījusi, ka tagad situācija iestādē normalizējusies. "Man negribētos, lai tagad visi domā, ka bērni ir uzvarējuši skolotāju, nebūt ne. Detalizēti izvērtēsim katra bērna līdzdarbību, iesaisti, mainot arī varbūt tās vai citādas metodes, ar kurām šajā klasē iet, pastiprināti uzraugot, lai pārējiem skolotājiem, kas nāks, protams, šādu problēmu nebūtu," norādījusi Daugavpils Iespēju vidusskolas direktore Ingrīda Brokāne.

Tikmēr konfliktā iesaistītā meitene saņemot draudus no vietējās sabiedrības, par ko tēvs iesniedzis pieteikumu policijā.

Arī vecāku padome aizstāvot skolotājas, bet kritika par direktores darbu izteikta arī domē.

Daugavpils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aleksejs Vasiļjevs (LKS) Daugavpils domes preses konferencē norādījis, ka šajā gadījumā "mēs nesagaidām Bērnu tiesību aizsardzības centra atzinumu, mēs neko nesagaidām. Es runāju par skolas direktori… Bija nepieciešams atstādināt skolotājus, uzgaidīt Bērnu tiesību aizsardzības centra rīkojumu vai ziņojumu, pēc tam izvērtēt."

Tikmēr dome izdevusi rīkojumu par dienesta pārbaudi par skolotāju un bērnu konfliktu.