Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

LNB notiks Stradiņa vārdā nosauktie akadēmiskie lasījumi

© Ketija Keita Krastiņa/MN

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) 12.decembrī no plkst.18 līdz 20 notiks ceturtie Jāņa Stradiņa vārdā nosauktie akadēmiskie lasījumi, aģentūru LETA informēja LNB pārstāve Anna Muhka.

Lasījumi noritēs akadēmiķa 90.jubilejas atceres un Latvijas valstiskuma 105.gadskārtas zīmē ar diskusiju par tēmu "No apgaismības uz valsti".

Ķīmiķa, zinātņu vēsturnieka, trešās atmodas aktīva dalībnieka un Sēlijas atdzimšanas veicinātāja Stradiņa akadēmiskie lasījumi tiek organizēti katru gadu.

Lasījumi atspoguļo akadēmiķa dažādo interešu loku un veidoti saskaņā ar viņa darbības principiem - demokrātiju un zinātnes popularizēšanu pasniegt ikvienam saprotamā veidā, vienlaikus to nenonivelējot.

Pasākumu ar saviem priekšlasījumiem uzstāsies mākslas vēsturnieks, gleznotājs un ilggadējs Rundāles pils muzeja direktors Imants Lancmanis, rakstniece Māra Zālīte un teologs, rakstnieks Juris Rubenis.

Savukārt sarunu par apgaismības kā domāšanas sistēmas un vēsturiska fenomena lomu latviešu nācijas un Latvijas valstiskuma tapšanā, pastāvēšanā un nākotnes perspektīvā vadīs žurnālists Eduards Liniņš.