Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

OGRĒ. Pilsētas skolas pārpildītas, jābūvē jauna skolas ēka

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Ogres novada pašvaldība īsteno Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzfinansēto projektu Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi Ogres novadā.

Projekta mērķis ir uzlabot vispārējās izglītības iestāžu, Ogres 1. vidusskolas un Ogres Valsts ģimnāzijas, mācību vidi Ogres novadā, lai veikto infrastruktūras attīstības aktivitāšu rezultātā sekmētu plānoto kompetenču pieejā balstītā vispārējās izglītības satura pakāpenisku ieviešanu, izveidojot ergonomisku un modernu vidi, kas nodrošinātu kvalitatīvas un mūsdienīgas izglītības apgūšanu un ievērojami labākus darba apstākļus pedagogiem dažādu mācību metožu realizēšanai.

«Tā kā izglītojamo skaitam Ogres pilsētas izglītības iestādēs ir tendence pieaugt, esošajās skolu telpās rodas problēmas realizēt mūsdienu prasībām atbilstošu izglītības apguvi, kā arī mācību telpas nav iespējams izmantot racionāli un multifunkcionāli. Ir jāizveido jaunas mācību telpas izglītības iestādēs, taču telpu deficīts tiks likvidēts līdz ar jaunas ēkas uzcelšanu Ogres Valsts ģimnāzijas vajadzībām, jo šobrīd ģimnāzija atrodas vienā ēkā ar Ogres sākumskolu un abām skolām zem viena jumta jau sen ir kļuvis par šauru,» skaidro Ogres novada pašvaldības Infrastruktūras veicināšanas nodaļas vadītāja Aija Romanovska.

Galvenās darbības saistās ar jaunas Ogres Valsts ģimnāzijas ēkas būvniecību, tās aprīkošanu ar ergonomiskām mēbelēm un IKT, multifunkcionālas zāles izbūvi Ogres 1. vidusskolā, pilnas pabeigtības principa nodrošināšanu, izremontējot arī gaiteni, sanitāros mezglus, aprīkojot kabinetus ar mēbelēm un IKT.

Jaunajā ģimnāzijas ēkā plānots izbūvēt arī metodisko centru. Projekta ietvaros tiks izbūvēta arī dienesta viesnīca.

Šis ir apjomīgākais projekts, ko pašvaldība realizēs - kopējās projekta izmaksas ir 18 616 867 eiro, no kuriem 5 029 458 eiro ir ERAF līdzfinansējums, 1 517 115 eiro valsts budžeta dotācija pašvaldībai, pārējā finansējuma daļa tiks segta no Ogres novada pašvaldības budžeta.

Ogres 1. vidusskolā projektā plānotie pasākumi šogad tiks pabeigti, turpinās darbi, kas saistīti ar ģimnāzijas ēkas būvprojekta izstrādi un būvdarbu uzsākšanu.